Hopp til hovedinnholdet

Jeg klarer ikke slutte å tenke på en person .....

Jente 20 år
 

Spørsmål

Det er mange år siden og jeg har tenkt veldig mye på en person, men ikke fordi jeg liker personen, men heller fordi det forbundet med ukomfortabelhet og usikkerhet. Jeg har ikke klart å komme meg ut av tankene, for det/han er det første jeg tenker på når jeg står opp og det siste når jeg legger meg, og det er utrolig feil med tanke på at alt tilhører fortiden og enda plagsomt er det når man egentlig ikke har noen følelser for personen, men så klarer jeg liksom ikke helt å legge det bak meg og jeg vet ikke helt hvorfor? Og det er også flaut å snakke om det med andre siden det jeg var vitne til var ganske kleint og upassende synes jeg. Jeg har en ide om at hvis jeg legger alt bak meg vil jeg også glemme det og hvis muligheten dukker opp til å forsvare seg selv senere så vil jeg glemme det og dermed miste muligheten til å klargjøre istedenfor å gi misvisende signaler fordi jeg «glemt» det og på grunn av det ikke kan beskytte meg selv for ubehag ved en evt. senere anledning.

Besvart 09.10.2019 20:08
 

Svar
Hei!

Dette høres veldig krevende ut for deg og jeg forstår at du blir sliten og frustrer over at du ikke klarer å glemme vedkommende.

Jeg syns det høres ut som det du har opplevd har satt dype spor i deg og kanskje du ubevisst er mer plaget enn du er klar over?

Jeg vil sterkt råde deg til å snakke med noen om det du har opplevd. Ved å sette ord på de tankene, de hendelsene og de følelsene du har med deg i dette så vil du også klare å kunne legge dette bak deg etter hvert.

Du sier ikke så mye om hva som har hendt her men noe i det du forteller om sier meg at du kanskje har mye skam og skyldfølelse og at du er redd. 

Jeg vil derfor anbefale deg å prate med venner, familie eller andre du har rundt deg slik at du får sortert i alle de tanker og følelser du har og får bearbeidet dette og derfra kunne glemme, tilgi og gå videre.

Du kan også snakke med helsesykepleier på helsestasjon for ungdom eller legen din.

Jeg legger ved noen artikler til deg som kan være til hjelp.

Lykke til!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Jeg vil snakke med noen for å dele tankene mine

Nervøs dame (colourbox.com)

Noen ganger er det vært fint å kunne snakke med noen andre enn venner. Det finnes voksne som har tid til å lytte.

Les mer

Slitsomme tanker, grubling og tankekjør.

Bekymret gurr (colourbox.com)

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Heldigvis finnes det råd.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykiske plager og lidelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykiske plager og lidelser