Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor er det så stor forskjell på de "populære" og "upopulære" på skolen?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg synes det er veldig irriterende når det er så mye forskjell på populære og upopulære gutter og jenter på trinnet mitt!!! De populære har på seg dyre jakker, gensere,sekker og så videre. De som ikke er så populære( som meg) føler seg mindre vært! Også synes jeg at de populære er sååå slemme og absolutt alltid må bråke i timen, alle hater at de gjør det, men i friminuttene snakker alle om hvor morsomt det er!!!!!! Dere aner ikke hvor frustrert jeg blir av alt tullet, man drar på skolen får å lære noe, ikke for å ødelegge framtiden til alle som faktisk har lyst på jobb, og lyst til å lære noe!!!!!!!! Og noe som er så dumt og jeg blir så kvalm av det er at de som er pene og ikke overvektige er ALLTID de som er populære!!!!!!!!!!!!!! Selv er jeg veldig smal og tynn men jeg synes at det er så latterlig at det faktisk går ann å ha så mye forskjellsbehandling altså!!!!!!! Hilsen en frustrert jente:)

Besvart 12.10.2019 23:09
 

Svar
Hei jente 13 år!

Jeg forstår veldig godt at dette er frustrerende for deg! Det tror jeg det er for veldig mange.

Du har rett i at det ofte på ungdomsskolen kan være store forskjeller på "populær" og "upopulær", selv om det måles i helt feil ting.

Jeg synes at du har mange gode refleksjoner og tanker kring emnet. Det eneste du kan gjøre er å fortsette å være deg selv.

Her har jeg noen tips til deg og hvordan du kan håndtere en til tider litt frustrerende skolehverdag:

  • Vær et godt medmenneske
  • si ifra når det trengs, og la ting som ikke er så viktige være. Ikke slit deg ut på bagateller
  • fortsett å være en god venn
  • finn ut av hva som er viktig for deg, og stå for det
  • vær en positiv innflytelse på skolen din; Du trenger ikke være en som står på en stol og skriker meningen din, men heller vær i de situasjoner som du ønsker og det kreves av deg; et godt forbilde på hvordan du ønsker at du og andre skal være
  • fokuser på deg og din egen fremtid. Kjempe bra for at du er der for å lære og at du tar skolen seriøst. Det er alltid noen som ikke helt klarer det og sånn er det. Prøv å fokusere på deg og ditt, og om det er bråkete eller useriøst i timen, så si ifra til læreren. Her kan du også skrive en liten lapp anonymt eller snakke med sosiallæreren på skolen hvis du ønsker det.
  • Gjør det du kan for at din skolehverdag skal være fin og givende. Ikke stress med det, men heller prøv å få det gode ut av ting, og ha fokus på det. 
  • Snakk med foreldrene dine eller helsesykepleier på skolen om hvordan du har det. Du trenger ikke å være alene om egne tanker og følelser.

Vennlig hilsen rådgiver innen atferdsvitenskap, ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ti tips for et bedre klassemiljø

jente utenfor klassen

Du tilbringer mange timer med klassekameratene dine, og miljøet påvirker både skoleresultater og resten av hverdagen din. Her er ti tips til hvordan din klasse kan få et bedre klassemiljø.


Av ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Ekte vs falske venner

Guttegjeng (colourbox.com)

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser