Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om jeg har borderline personlighetsforstyrrelse?

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg lurer på om jeg har Borderline personlighetsforstyrrelse siden jeg har alle symptomene jeg føler meg tom hele tiden, jeg er kan være paranoid, glad, trist, jeg blir irritert veldig ofte og sint det har alltid vært sånn, jeg føler at vennene mine kommer til å bare forlate meg, som er hvorfor jeg alltid er med dem og lager alltid planer jeg tåler ikke å være alene veldig bra, jeg har kuttet meg selv og prøvd å ta livet mitt før kan dette være Borderline personlighetsforstyrrelse?

Besvart 09.10.2019 19:55
 

Svar
Hei kjære deg!

Det høres ut som du bekymrer deg mye over om du har en personlighetsforstyrrelse. Jeg kan forstå at du kan kjenne deg igjen i mye av det som man kan lese om en slik diagnose men det trenger ikke bety at du har det av den grunn.

For å få en diagnose så må man gjennom en grundig utredning av psykolog eller lege så jeg kan dessverre ikke gi deg noen svar på akkurat det du lurer på rundt det.

Du er i en alder nå hvor det skjer mye med deg både i kropp og hjerne. Det er helt normalt at humøret svinger og man blir irritert og sint.

Jeg tenker imidlertid at du har utfordringer og symptomer som tilsier at du bør få hjelp.Selvmordsforsøk er et symptom på at man strever og at man bærer på mye vondt. 

Jeg vil derfor sterkt anbefale deg å snakke med helsesykepleier på skolen din om det du forteller til oss. Der kan du få hjelp til å sortere i tanker og følelser og videre få hjelp til å vurdere om du skal henvises videre til BUP.

Jeg legger også ved noen artikler til deg som jeg tror kan være til hjelp for deg å lese.

Ønsker deg alt godt og at du får det bedre snart.

God klem til deg.

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Gutt tenker (colourbox.com)

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Angst
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om angst