Bruker ADHD medisin illegalt, burde jeg si ifra til fastlegen? Hopp til hovedinnholdet
menu Meny
search
Spørsmål og svar
search
Spørsmål og svar

Bruker ADHD medisin illegalt, burde jeg si ifra til fastlegen?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei, gutt 20. Jeg har nå tatt adderall/dexamfetamin uten resept i ca 2år, jeg startet med det pga jeg sleit og sliter enda veldig mye på skolen med konsentrasjon og var generelt sliten hele tiden. Jeg snakket med en kompis som hadde samme problem som meg men han har det på resept, husker ikke om han hadde add eller adhd. Jeg kjøper det av han 1 gang i mnd og tar det når jeg trenger, det vil når det er en vanskelig tema/kapittel som jeg ikke skjønner/kjedelig eller før det er eksamen, når det er presentasjoner eller når jeg har mye jeg skal gjøre i løpet av dagen. Jeg passer på å ikke ta for mye så jeg ikke blir en misbruker, jeg har tar pauser når jeg føler at kropper starter å bygge opp en toleranse. Spørsmålet er da, fastlegen vet ikke at jeg bruker det, burde jeg si ifra til han? Har prøvd å snakke med fastlegen og blir sendt videre til et eller annet greier men blir avvist. Medisinen har hjulpet meg mye i løpet av disse 2 årene både med skole og selvtillit. Føler meg normal

account_circle
AKTUELT NÅ

Føler du deg urettferdig behandlet på skolen?

Blir du ikke sett i timene? Får du dårligere karakterer eller flere anmerkninger enn du synes du fortjener? Her er en oversikt over hva du kan gjøre for å løse problemet.

Les mer

Gode råd om nettvett du bør følge

Her får du rådene du trenger for å være mest mulig trygg på nettet!

Les mer

Homofobi i skolegården

Har du opplevd å få slengt skjellsord som "homo" og "lesbe" etter deg på skolen? Du skal ikke måtte godta å bli mobbet uansett hvilken seksuell orientering du har.

Les mer