Hopp til hovedinnholdet

For det som er er at jeg har hørt stemmer lenge men nå er det akkurat som om at hue mitt har delt seg opp til å være forskjellige personer

Jente 20 år
 

Spørsmål
Hei jeg er ei jente på 20 nå som sliter med ganske mye akkurat nå det første å det som er verst nå er tankene mine eller huet mitt for skjønner ikke hva som skjer med meg eller hva som skjer eller om det skjer noe i det hele tatt for finner ikke ut a det?? For det som er er at jeg har hørt stemmer lenge men nå er det akkurat som om at hue mitt har delt seg opp til å være forskjellige personer men som ennå er meg for eksempel/jeg spør meg selv om noe å så svarer jeg med en ann stemme men som folk sier så er det meg som spør å svarer meg selv uten at jeg legger merke til det før nå for har ikke trodd på alt det de sier for skjønner ikke hva som skjer med meg??? Så jeg lurte på om dere vet om noe jeg kan gjøre for å ikke bli lagt inn for ska inn i behandling snart men det er for rus problemet mitt å de psykiske tingene jeg sliter med… men det som skjer oppi hue mitt skjønner jeg ikke en dritt a??? så om dere kan hjelpe meg eller gi meg noen råd om hva jeg ska gjøre med dette så hadde dere hjulpet meg veldig????? Hilsen meg som er fuckt up i hue!!!!! å fant dette på nettet å det er sånn jeg er nå:•Du er plaget av kroniske bekymringer som du ikke forstår eller finner ut av. •Du har vært plaget av vedvarende angst og eller depressive følelser over lenger tid (2 – 3 uker), eller du opplever at du har mistet evnen til å glede deg over ting. •Du plages av negative tanker, indre bilder eller invaderende minner fra overveldende og traumatiske opplevelser, nylige eller tidligere. •Du hører eller ser ting som andre sier ikke er der. •Du opplever at noen styrer eller stjeler tankene dine. •Du har over lenger tid strevet med å få sove, eller du våkner altfor tidlig og kjenner deg trett og uopplagt på dagtid. •Du kommer stadig på kant med dine omgivelser, uten at du skjønner hvorfor. •Du kjenner deg kronisk mislykket, underlegen, usikker på deg selv og har svært lett for å føle deg såret eller avvist. •Du har registrert at du oftere enn før benytter alkohol eller medikamenter ”bare for å slappe av”. så hva kan jeg gjøre??? håper det er noen som kansje vet???
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Det du opplever henger nok nært sammen med rusproblemene og psykiske problemer, så når du legges inn for det, vil du nok kunne få hjelp til alt sammen.  Jeg vet jo ikke helt hva slags tilbud du får der du skal legges inn, men evt. kan du jo ta dette opp med fastlegen din og diskutere om det er et annet sted du skal henvises for å få den beste hjelpen. 

Viktig at du forteller psykolog eller annen behandler du får hjelp av om alt som plager deg, for da blir det lettere å få best mulig hjelp.

Lykke til.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Schizofreni

Symptomene på schizofreni kan være svært forskjellige fordi sykdommen kan ha mange stadier, faser og uttrykk.

Les mer

Spørsmål om rus? Spør RUStelefonen!

Rustelefonen

Hva er khat? Hva er bivirkningene av amfetamin? Hvor full blir jeg av en sekspakning øl? Blir man kåt av Ecstasy? RUStelefonen gir deg faktabaserte, ikke-moraliserende svar og du er anonym.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om temaene på ung.no?

Hva er den seksuelle lavalderen i Norge?