Hopp til hovedinnholdet

Jeg er blitt redd andre mennesker. Hva har jeg gjort med meg selv og hva er galt med meg?

Jente 14 år
 

Spørsmål
Hei. Jeg har blitt mobbet siden 2. klasse og det sluttet først i 7. da jeg byttet skole. Jeg taklet det på mange måter, men det var først i 5. klasse jeg begynte med selvskading. Først var det bare biting og kloring etc. Etter hvert utviklet det seg til kutting, brenning og sulting. Jeg gikk ned 8 kg på 2 uker og opp 10 igjen. Jeg byttet skole igjen og fant ut at jeg måtte være tynn. Jeg startet å trene masse, ikke spise og ble kjempe sliten. Jeg hatet familien min, vennene mine og kom i dårlig miljø. Jeg startet å røyke, men bare fordi det stoppet meg når jeg vil skade meg. Dessuten virket det veldig slankende på meg. Men jeg gikk opp og ned i vekt og til slutt sa kroppen min stopp. Jeg gikk ikke på skolen på 2 månder og ble kontaktet av BUP osv. jeg følte meg helt nede og gikk ofte ut i skogen for å planlegge hvordan jeg skulle hoppe ned fra det høye fjellet. jeg hadde veldige selvmordstanker og ble plaget sykelig av kroppen min. Så kom sommerferien og jeg fikk andre tanker og lysere ideer. Jeg hadde planer om å bytte skole tilbake igjen og det gjorde jeg. Saken er at nå har jeg ikke vært med andre mennesker på nesten 5 månder, bortsett fra noen nære venner og familie. Å komme tilbake til den gamle skolen var et sjokk. Jeg snakket med mamma og hjemmeundervisning i dag, og hun sa at hvis jeg tenkte den tanken igjen ville hun flytte ut. jeg gråt veldig og begynte å tenke på hva som egentlig har skjedd med meg. Jeg er redd for andre mennesker. Jeg har en følse av at de vil ta meg eller noe sånt. Jeg kan nesten ikke forklare det, det er bare veldig hardt å komme seg til mennesker. De første ukene er kartlegging og jeg vil så gjerne gjøre godt arbeid, men menneskene på skolen hindrer meg. Jeg vet at de vil ta meg, men vet bare ikke hva de vil gjøre meg. Og de er så mye penere, kulere og tynnere enn meg. Jeg kan ikke være der, de vil ta meg! Og jeg vil ikke kontakte noe psykolog, mamma vet det. Jeg er redd for at jeg en dag skal få et anfall, og bli satt på instutisjon eller noe sånt. Jeg er så glad i mamma og pappa, og det ville ha knust dem. Jeg kan virkelig ikke se noen grunn til å fortsette hvis jeg ikke får gjort noe med dette. Så det endelige spørsmålet er egentlig; Hva har jeg gjort med meg selv og hva er galt med meg? Dere gjør en super jobb.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Beklager at du har ventet så lenge på svar fra oss!

Jeg tenker at det ikke er du som har gjort noe med deg men mobbingen har skadet deg. Mobbing er veldig alvorlig og skadelig for selvtilliten til de som er utsatt for det. det er ikke noe rart at du er redd andre mennesker når du har opplevd at andre har været så slemme med deg. Det er heller ikke noe rart at du tenker at andre ikke vil like deg når du ikke liker deg selv. Slik det høres ut nå gir du ikke andre eller deg selv en sjanse til å like deg.

Det å få hjemmeundervisning løser ikke problemet ditt, det bare utsetter og sannsynligvis forverrer det. Jeg er veldig usikker på hvorfor du ikke vil snakke med psykolog. Det å snakke med noen og styrke selvfølelsen din kan være din beste måten å unngå å bli lagt inn på institusjon. Det kan jeg forstå at du vil unngå.

Sok hjelp hos noen du kan snakke med. Det kan være helsesøster, sosiallærer, kontakt lærer, eller helsestasjon for ungdom. Du kan også ringe anonymt til Røde kors hjelpetelefon:800 33 321, Mental helses hjelpetelefon: 810 30 030 eller Kirkens SOS krisetelefonen : 815 33 300.

Håper dette kan være til nytte . Du er verdt å ta vare på og du fortjener et godt liv!


Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om graviditet?

Hva koster det å ta abort?