Hopp til hovedinnholdet

En jente jeg kjenner kutter seg selv, og jeg vil skaffe hjelp til henne.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! En jente jeg kjenner kutter seg selv, og jeg vil skaffe hjelp til henne. Men jeg er ikke nær henne nok til å kunne snakke med henne selv, så jeg har lyst til å fortelle noen om det som kan hjelpe henne, men hvem kan det være? Bør jeg snakke med foreldrene hennes? Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet ditt!

 

Det er ikke alltid så lett å vite hva man skal gjøre i situasjoner der man får vite om at noen andre har problemer. Du ønsker å hjelpe men føler samtidig ikke at dere står hverandre nærme nok til at du kan snakke med henne direkte om dette. Jeg skjønner godt at du har lyst til å fortelle dette til noen andre, og det synes jeg også du skal gjøre for dette ansvaret kan du ikke sitte med alene.

 

Du lurer på hvem du skal henvende deg til og om du eventuelt skal fortelle det til foreldrene hennes. Jeg tror at det kan være lurt å snakke med helsesøster eller sosiallærer på skolen i første omgang, slik at ansvaret gis videre til hjelpeapparatet. Du kan be om å være anonym hvis du ikke vil at hun skal få vite at det er du som har fortalt det.

 

Det er flott at du tar ansvar i forhold til å få gitt denne informasjonen videre! Vi vet at det for mange er veldig vanskelig å komme ut av mønsteret med selvskading på egenhånd, og det blir derfor desto viktigere å få hjelp. Da er man avhengig av at noen ser, og at noen tør å si fra. Jeg legger ved en artikkel om selvskading til deg som du kan se på hvis du vil vite mer om hva selvskading er. Lykke til!

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser