Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

Jeg har blitt truet av noen fra playstation med at hvis jeg ikke gjorde som de sa skulle de slette brukeren min.

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skal fortelle dere litt om hva jeg har opplevd. Jeg har blitt truet av noen fra playstation med at hvis jeg ikke gjorde som de sa skulle de slette brukeren min. (playstation bruker) som er verdt 90,000kroner. Har alt der. Har brukt 9år på den brukeren. Altså det er en del av livet mitt. Så jeg måtte gjøre som de sa ellers skulle de slette brukeren min. De hadde kontroll på brukeren min slik at jeg ikke kunne gjøre noe for å forhindre det annet enn at jeg måtte gjøre som de sa. Jeg hadde det ganske vanskelig i 2 år. Pga det. Jeg fikk flere oppgaver av de : som å late som om jeg hadde selvmordstanker , planer , virke litt sånn (ute) psykotisk, late som om jeg besvimte , fikk også en oppgave der jeg måtte gråte nesten hver dag på skolen. Forrige uke fredag ( den 12.mai) fikk jeg beskjed om å hoppe fra skolens 3etg. Så ba de meg om å varsle det til noen slik at de skulle tro at jeg hadde selvmordsplaner og ville dø. Slik at de ikke skulle bli sett på som mistenkte. 5tegn

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 19 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss om den fortvilede situasjonen du står i nå. Jeg syns det er bra at du forteller til oss hvordan du har det med dette og at det nå begynner på å gå utover din egen risiko.

Det er skumle ting du som de ber deg gjøre og hvis jeg forstår deg riktig så er det ikke dine egne planer å ta selvmord.

Jeg vil sterkt anbefale deg å kontakte politi og evnt brukerstøtten til PlayStation om at du blir trakassert. Det er alvorlige trusler mot deg og dette er ikke på noen som helst måte greit.

Selv om du har en hardt opparbeidet konto så skal det ikke gå utover din livskvalitet. DU er mer verdt!

Dersom du har behov for å snakke med noen om hvordan dette påvirker deg og har gjort det i lang tid så anbefaler jeg deg å snakke med fastlegen din slik at du kan få en henvisning til psykolog.

Det å bli truet og trakassert i lang tid kan gi deg symptomer på stress og disse skal du ta på alvor.

Håper du fikk svar på det du lurte på.

Legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik sletter du deg fra en nettjeneste

Snapchat Instagram Facebook

Sliter du med å slette deg fra en nettside, eller føler du deg krenket av noe på nett? Få hjelp med sletteguiden til slettmeg.no.

Les mer

Har du opplevd trusler, hets eller hat på grunn av den du er?

Kommentarfelt, sosiale medier og blogger fylles ofte opp av hets, trusler og hat mot personer basert på fordommer. Har du eller noen du kjenner opplevd det?

Gå til vote

Straffet for hetsing på nett?

Du bestemmer!

Visste du at nettmobbing kan være straffbart? På Dubestemmer.no kan du lære mer om personvern og dine rettigheter på nett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykiske plager og lidelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykiske plager og lidelser