Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Er det rart å ha tanker om å dø og ha det vondt?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg er 18 år Jeg lurte på er det rart at jeg tenker på å dø eller ha det vondt bli kidnappet gjort dårlig med er syk som tenker på sånnsånn eller dum

Besvart 19.05.2017 19:23
 

Svar
Hei jente 18 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og spør oss om det er rart og ha tanker om døden og å ha det vondt. Det er fint at du våger å spørre! Det er ikke alle som gjør det og når du spør så er det helt sikkert mange som kan lure på det samme.

Du er ikke dum og det er ikke rart at du har slike tanker!


Selvmordstanker er heldigvis bare tanker. Det er mange som har det og grunnen til at man har det er at man har noe som gjør vondt. Enten er det en smerte som man bærer på alene og inni seg eller så kan det være handlinger andre mennesker gjør mot oss som gjøre oss motløse og sterkt fortvilet.

Selvmordstanker betyr ofte at man ønsker at det som er vondt skal forsvinne mer enn at man faktisk ønsker å dø. Dersom man har slike tanker er det viktig å snakke med noen om det og å finne ut hva som gjør at disse tankene kommer.

Jeg anbefaler deg å snakke med noen om hvordan du har det. Du kan snakke med fastlegen og få henvisning til psykolog eller du kan snakke med helsesøster på helsestasjon for ungdom dersom de har noe tilbud der du bor.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Håper du får det bedre snart!

 

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett. Her kan du lese litt om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykiske plager og lidelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykiske plager og lidelser


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre