Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter veldig mye med dårlig selvtillit, depresjon, spiseforstyrrelser og angst. Er det mulig å snakke med psykolog uten at foreldre får vite om det?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg sliter veldig mye med dårlig selvtillit, depresjon, spiseforstyrrelser, angst osv... har gjort det en god stund å har aldri turt å gjøre noe med det, jeg stoler ikke på folk til det. Men jeg føler jeg "trenger" hjelp, kjenner at det begynne å bli fysisk slitsomt med så mye som foregår og ikke snakke med noen om noe av følgene mine. Så er det mulig å snakke med psykolog uten at noen (foreldre) for vite om det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og spør oss om råd. Jeg forstår at du har det vanskelig og at du ønsker å få hjelp. Det er veldig bra at du vil for det hjelper å snakke med noen om hvordan man har det.

Når du er under 16 år så kan dine foreldre få informasjon om deg dersom det står om alvorlig fare for deg eller for andre.

Etter du har fylt 16 år så kan ikke leger eller psykologer snakke med dine foreldre uten ditt samtykke. Unntaket er hvis du er i en tilstand hvor du ikke er i stand til å ta vare på deg selv - da kan helsepersonell informere foreldre.

Jeg vil råde deg til å snakke med f eks helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom om dette. De kan gi deg ytterligere informasjon.

Legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Ønsker deg alt godt!

 

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykiske plager og lidelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykiske plager og lidelser