Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Jeg tror jeg har tvangstanker. Jeg må for eksempel gå oppå et teppe 5 ganger før jeg kan gå videre ellers skjer det noe dårlig. Er det normalt?

account_circle

SPØRSMÅL

hei, ehm jeg har noe som jeg trur er tvangstanker... det er sånn at for eksempel: når jeg går ut av badet så er det et teppe der. i hode mitt så kommer det sånne tvangstanker om at jeg må gå oppå det teppe 5 ganger før jeg kan gå videre, ellers så skjer det noe dårlig. og samme med dører. det er to dører inn til stuen, men bare en går an å bruke fordi den andre er påmåte ein tvangstanke at jeg ikke kan gå inn den døra... begynner jeg å bli gal???? men jeg trur det ikke er så stor tvangstanke fordi jeg kan påmåte vist jeg vill konotrolere den, men blir redd vist jeg bryt den, vist du skjønner. jeg kan gått gå igjenom den døra eller bare gå rett over teppe men da kommer det en sånn angst likavell jeg vet det bare er tull. de tvangstankene har ofte noe med number å gjøre. for eksempel det med det teppet. eg har hatt disse i hele livet mitt, men jeg klarte å fjerne de for noen år siden. eg bare tvang meg til å ikke gjøre det mer så forsvant de. men nå er de tilbake. er det normaltEllerGal?

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer