Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg kommer meg ikke på skolen, det er så vanskelig

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei, kommer meg ikke på skolen. sliter mye etter 2 år med overgrep(diagnosert med ptsd). dette gjør hverdager vanskelige. skal bare ta halve året i år og resten neste år, men klarer fortsatt ikke å komme meg på skolen. synes det er vanskelig i klaserommet, får ikke med meg hva som blir sagt å klarer ikke å konsentrere meg, jeg glemmer i tillegg veldig fort. finnes det noe løsning som gjør at jeg kan klare å komme meg på skolen? jeg vet at det ligger mye på egeninsatsen, men synes det blir feil at det bare skal være mitt ansvar. jeg vurderer om jeg nesten bare er nødt til å slutte. føler ikke jeg blir tatt på alvor. hva kan jeg gjøre?

Besvart 12.10.2017 17:04
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 16 år!

Det er leit å lese at du har det så vanskelig. Du har opplevd overgrep og strever med å håndtere hverdagen etter det som har skjedd.

Det er ikke uvanlig at personer som har opplevd overgrep eller andre traumer, får utfordringer i hverdagen. Mange opplever å ha dårlig konsentrasjon og dårlig hukommelse. Slik som du skriver at du har.

Det er ikke din skyld det du strever med! Du har gode grunner til at hverdagen din er vanskelig!

Det er bra at du har delt opp skoleåret slik at det ikke blir så stor belastning på en gang. Det er viktig å ta små skritt i begynnelsen, og ikke ta for mye på seg med en gang.

Jeg håper du får oppfølging av noen etter det du har opplevd. Det kan ta tid å bearbeide slike opplevelser, og det er vanskelig å si hvor lang tid det tar. Det er individuelt. Men det er viktig at du har noen å snakke med.

Det blir på en måte som å reparere sår du har med deg og denne prosessen kan ta tid samtidig som du må håndtere de utfordringene som du strever med etter overgrepene.

Hvis du har noen som du snakker med om dette, som hjelper deg med å bearbeide det, er det viktig at du forteller dem at du strever med å være på skolen. Dette er viktig informasjon som må tas med i din situasjon. Jeg tenker at det også er viktig at du gir uttrykk for at du ikke blir hørt og tatt på alvor.

Dersom det er sånn at du ikke har noen som følger deg opp nå vil jeg anbefale deg å ta kontakt med noen som kan hjelpe deg. Du kan for eksempel snakke med helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom der du bor.

Det kan være at rådgiver på skolen din kan se om det er mulighet for ytterligere tilrettelegging for deg på skolen. Du trenger ikke slutte!

Legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Håper du får det bedre snart!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Angst
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om angst