Hopp til hovedinnholdet

Jeg har angst, depresjon, Touretts og dårlig selvbilde.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Unnskyld for at jeg «forstyrrer» i ferien. Jeg sliter veldig med angst, depresjon, selvtillit, selvbildet.... og har også tourette :-(. Har skrevet 7 spørsmål til dere, men nå trenger jeg hjelp. Går til en dame og prater, men hater det. Klarer ikke helt å si alt jeg vil, fordi jeg ikke tør. Spesielt når det kommer til å gjøre ting med andre, fordi jeg føler meg som et stygt, feit troll, så har det noe med bading blir jeg ikke med. Mange ting jeg ikke tør, og jeg har ikke venner, eller ikke venner jeg kan stole på. Føler alle hater meg, føler meg ikke trygg noen plass. Er lei av å ha det sånn, faktisk vanskelig for meg å skrive dette til dere nå. Men hva skal jeg gjøre? H.J.E.L.P

Besvart 29.06.2018 14:23
 

Svar
Hei gutt 15

Mange ungdommer strever dessverre med dårlig selvbilde. De vurderer seg selv mindre gode, likendes, pene og/eller morsomme enn andre, noe som oftest ikke stemmer. I tillegg til dårlig selvbilde forteller du at du har Tourettes syndrom, har anst og føler deg deprimert og snakker med en dame, noe du hater. 

Jeg vil foreslå at du forsøker så godt som mulig å snakke åpent og ærlig med damen du prater med, enten det er en på BUP eller i kommunehelsetjenesten. Fortell henne at du synes det er vanskelig å snakke med henne og at det er viktige ting du ikke tør å snakke med henne om. Hvis du gjør det er det svært sannsynlig at samtalene deres blir bedre. Da kan dere lettere finne ut av hva som skal til for at du skal få det bedre. Å være åpen med den en prater med er en nødvendighet for at samtalene skal virke positivt på vanskene en strever med. 

Synes du det er vanskelig å snakke med henne om samtalene deres, og at du hater dem, kan du vise henne spørsmålet ditt og svaret mitt. Det kan være en fin måte å få igang en samtale om "hvordan dere snakker sammen". 

Jeg sender med noen artikler som jeg håper vil være til nytte for deg. 

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du forbedre dem?

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Tips for bedre selvfølelse og passe god selvtillit?

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Selvtillit er tro på det vi gjør og det vi får til. Selvfølelse er verdien man ser i seg selv, det å kjenne at man er glad i seg selv. Selvfølelse er også å stole på sine egne følelser og tåle å ta feil.

Her er noen enkle tips til hvordan du kan få bedre selvfølelse og passe god selvtillit.

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Angst
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om angst