Jeg er så husredd og tør ikke være alene, hva skal jeg gjøre? Hopp til hovedinnholdet
menu Meny
search
Spørsmål og svar
search
Spørsmål og svar

Jeg er så husredd og tør ikke være alene, hva skal jeg gjøre?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er veldig husredd og prøver å øve meg på å få slutt på det, men får det ikke til. Jeg er 20 år og har sovet mye alene hjemme. Hver gang jeg er alene så hører jeg på alle lydene i huset og ute. Jeg er anspent hele tiden og klarer nesten ikke å slappe av. Hver gang jeg hører en lyd så stivner kroppen min og hjertet mitt begynner å dunke veldig hardt. Jeg får derfor ikke sove, eller om jeg får sove så er det i sånn 3-4 tiden på natten. Jeg har prøvd å høre på musikk men det funker heller ikke. Alle sier at jeg må slutte å være redd og at det ikke er noe å være redd for, men det hjelper ikke. Dette går veldig ut over søvnen min de dagene jeg er alene, og jeg er veldig redd for at jeg fortsatt skal være redd når jeg skal flytte for meg selv. Hva kan jeg gjøre ?

account_circle
AKTUELT NÅ

Ensom? Tips til å bli tryggere sosialt

Det er helt vanlig å føle seg ensom innimellom. Men hvis du ofte føler deg ensom, kan det bli vondt og vanskelig. Å bli tryggere i sosiale sammenhenger kan hjelpe deg å skape gode relasjoner med andre.

Les mer

Gutter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Arbeidskontrakt og attest

Fått deg jobb? Da har du krav på en skriftlig arbeidskontrakt. Og når du slutter i jobben kan du kreve en sluttattest.

Les mer