Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Jeg har opplevd noe ubehagelig men mamma tror meg ikke.

account_circle

SPØRSMÅL

Jeg opplevde i dag noe ubehagelig. Jeg skulle gå tur med hunden, det var mørkt og klokka var 9/10 på kvelden. En bil, med 2 menn kjørte sakte inn i gaten jeg bor. De så meg ikke, jeg gikk like etter de kjørte forbi huset vårt. De kjørte kjempe sakte forbi husene og videre i de neste gatene. Jeg tenkte ikke så mye over det, jeg bare husket fargen og fasongen på bilen, og at de var 2. Litt etterpå var jeg et stykke hjemmefra og bilen kom sakte etter meg. Bilen så meg aldri, men bilen stoppet ofte, som om de skulle ta noen. Jeg viste at de ikke skulle finne husnummer eller skulle til noen, for da jeg kom hjem kjørte de forbi sakte og vekk fra gaten. Det var ubehagelig og jeg måtte gjemme meg. Mamma sier kidnapping ikke skjer. Jeg blir ikke trodd, og hun sier angsten min (jeg har generalisert angst) er grunnen til dette. Hun kan nesten le, mens jeg er liv redd. Jeg vil jo gå ut med hunden, uten og føle at jeg må gjemme meg. Jeg er så redd, og er redd for bli voldtatt og kidnappet.

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer