Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg føler livet er en sklie der alt bare går nedover. Gjør konstant dumme valg med store konsekvenser.

Gutt 19 år
 

Spørsmål

hei, jeg føler livet er en sklie der alt bare går nedover. jeg gjør konstant dumme valg med konsekvenser, skolen går rett vest, bruker pengene jeg tjener på fest og masse andre dumme ting. motivasjon for å bli noe er svært liten, jeg orker ingenting. Spiller fotball, men pådrar meg skade etter skade. Jeg føler egentlig ikke helt poenget med livet når alt bare går nedover. Det har vært sånn i perioder gjennom hele tenårene, men det siste året har det toppa seg. Gjort valg som jeg ikke kan ta tilbake. For å vær ærlig så ser jeg ikke noe lys i tunnelen. hadde jeg hatt mulighet og penger til gode, hadde jeg spandert en reise bare for å komme meg bort for en stund å samlet tankene. men jeg føler at livet er et fengsel. Dette høres veldig grinete ut, men det er sånt jeg føler meg og har følt meg en god stund nå.

Besvart 12.10.2017 17:36
 

Svar
Hei gutt 19 år

Tusen takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du har det. Jeg kan forstå frustrasjonen din og hvor håpløst livet kan være av og til. Men det du tar opp er jeg helt sikker på at mange  kan kjenne seg igjen i - og det går heldigvis an å gjøre noe med det!

Ikke gi opp!

Det å komme i en spiral som virker nedagående (eller som en sklie som du beskriver) blir destruktivt. Det som blir viktig for deg nå er å bryte denne spiralen og finne andre måter å mestre utfordringene dine på. Noen ganger trenger man hjelp til dette.

Mitt råd til deg er å snakke med noen om hvordan du har det og få sortert i tanker og følelser som du har. Det kan gjøre at du blir mer bevisst og at du kan klare å ta valg som er bedre for deg enn slik det er nå.

Hvis jeg forstår deg riktig så blir du også veldig selvkritisk når du ikke får gjort noe med situasjonen din.

Det å finne andre strategier kan gi deg tilbake noe av motivasjonen og du vil få det bedre.

Snakk med helsesøster på skolen din om hvordan du har det og hvordan du ser for deg at du kunne ønske du kunne håndtert ting annerledes. Da vil det bli lettere for deg å se hva som skal til.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Lykke til!

 

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett. Her kan du lese litt om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert