Hopp til hovedinnholdet

Jeg tror ikke jeg forstår virkeligheten.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg tror ikke jeg forstår virkeligheten. Det føles som om jeg ikke er helt med. Jeg vet ikke hva som har skjedd men det gjør meg litt redd. Hver dag prøver jeg å finne tilbake til gamle meg. Hun som var blid, glad på ordentlig og likte og være med venner. Men jeg finner henne ikke, jeg tror ikke hun er der lenger. Så hva er vel egt vitsen at jeg prøver. Jeg gir opp. Jeg vil egt bare dø. Nå. Jeg må bare finne noen tabletter i skapet på bader. Jeg må bare sørge for å ta mange nok. Jeg er ferdig her. Jeg orker ikke mer. Det tror jeg er det beste for de fleste ihvertfall, for jeg er bare i veien uansett. Ikke be meg snakke med noen. Det er ikke vits. Jeg har prøvd. Så ja da er det bare å satse på at jeg ikke våkner imorgen tidlig. Livet er nok ikke ment for meg og jeg er nok ikke en person det går an å fikse heller uansett hvor mye jeg jobber med meg selv. Håper bare det funker. Det er egt alt jeg bryr meg om og tenker på akk nå.

Besvart 16.08.2018 21:35
 

Svar
Hei jente 17 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det nå. Jeg forstår at du er på et mørkt sted og at det kan kjennes vanskelig ut å se for seg at det noen gang kan bli annerledes og bedre.

Jeg vil minne deg på at selv om det er vondt nå så trenger ikke det bety at det alltid skal være slik! Det blir bedre! Du trenger ikke dø!

Når man har hatt det vondt over tid så tror man til slutt på det tankene forteller oss. De trenger ikke fortelle sannheten - heldigvis!

Selvmordstanker handler også ofte om at man ønsker at det smertefulle skal forsvinne mer enn man faktisk ønsker å dø. Så hold ut kjære deg!

Livet går opp og ned for de fleste av oss - sånn er det for alle i perioder. Likevel så kan det for noen være ekstra vanskelig å komme ut av vonde tanker og da er det viktig å be om hjelp.

Du savner den gamle deg som er glad og likte å være med venner. Jeg er helt sikker på at denne jenta fortsatt finnes i deg men at noe har hendt på veien og jeg tror det kan være nyttig og finne ut av hva som har gjort at det har blitt slik.

Du har ikke så god erfaring med å snakke med noen sier du. Jeg vil likevel minne deg på at det å ha noen som kan hjelpe å sortere i vonde tanker og følelser kan være til stor hjelp og gjøre at du får en bedre forståelse av deg selv.

Det kan også gjøre at man vil føle seg mindre alene og at man kan dele det vonde med noen.

Jeg vil sterkt råde deg til å snakke med noen og jeg vil også anbefale deg å snakke med fastlegen din som kan vurdere om du i en periode kan ha nytte av medisiner for depresjon.

Når man er langt nede og sliter med vanskelige tanker

Hvem kan du snakke med?

-Som jeg nevnte kan du snakke med fastlegen din

-Du kan snakke med helsesøster på helsestasjon for ungdom eller på skolen din.

-Snakk med voksne du har rundt deg. Foreldrene dine, lærer eller andre du er fortrolig med.

-Du kan ringe Alarmtelefonen på tlf 116 111.

Jeg legger også ved noen artikler til deg som kan være til god hjelp for deg.

Ønsker deg alt godt og at du får det bedre snart.

God klem til deg. Du er god som gull!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Sidetmedord.no - skriv om hvordan du har det

(Foto: H. Naibaho, Unsplash.com)

Mange synes det er lettere å skrive enn å snakke om det som er vanskelig. Skriv til Sidetmedord.no og få svar fra voksne veiledere eller andre unge.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert