Hopp til hovedinnholdet

Jeg er skikkelig lei, kjenner konstant på en følelse av tomhet

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er skikkelig lei nå, jeg kjenner konstant på en følelse av tomhet og verdiløshet. Dette er ikke noe nytt konsept for meg, men er like vondt hver gang. Jeg har lenge gått i behandling men ender alltid opp det hvor jeg startet, jeg kommer meg aldri helt ut av den "boblen" av misfornøydhet. Som sagt har jeg lenge gått i behandling, jeg har snakket med flere diverse folk, men jeg kjenner at jeg ikke responderer på behandlingen i det hele tatt; noe som er fryktelig slitsom. Jeg er kronisk suicidal som en direkte effekt av dette, følelsene, og har noen forsøk bak meg, det tidligste allerede ned i 8 års alderen. Jeg har en del diagnoser også, men det at jeg har en diagnose endrer jo ikke noe på måten jeg har det på.. jeg begynner å gå ganske lei, har lenge «slitt» med selvskading, som nå bare blir verre og verre og oftere og jeg bryr meg ikke lenger om det som var viktig. Jeg tenker hele tiden på selvmord som en utrolig bra løsning og har utrolig lyst til å dø. Gir helt opp. Takk..

Besvart 14.09.2018 16:45
 

Svar
Hei jente 16 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hvordan du har det. Jeg forstår at du blir lei! Det er lov å kjenne på det innimellom. Du jobber iherdig med å få det bedre og det kan være både frustrerende og demotiverende når man ikke føler at man kommer noen vei! Jeg syns du er tapper!

Vet du hvorfor du ikke responderer på behandling? Vet du hva du skulle ønske du fikk av hjelp hvis du kunne velge?

Misfornøydhet kan være et uttrykk for mange ting. Det kan være mye sinne eller frustrasjon over at livet har blitt som det har blitt. Eller det kan være fordi man ikke føler man blir frisk fort nok. Jeg vet ikke om det er slik for deg men for mange kan det være det.

Du er ung og du har med deg mange innvendige sår som du forsøker å mestre så godt du kan.

Selvmordstanker er ofte et uttrykk for at man ønsker at det som er vondt og vanskelig skal forsvinne mer enn at man faktisk ønsker å dø.

Det er ikke alltid man har ord eller at man klarer å ha oversikt over det som skjer inni en da kan man ofte begynne med å skade seg. Da skjer det en utskillelse av våre egne smertestillende hormoner som gjør at vi en kort stund føler et velbehag og at smertene ikke lenger er så intense. Dette varer imidlertid ikke så lenge så kommer trangen til å skade seg tilbake og da er det fort å komme i en ond sirkel som er vanskelig å bryte.

Tomhet kan handle om at du har det vanskelig og at det kan være uoversiktlig for deg hvem du er og hva du har med deg av sår.

Så mitt beste råd til deg er å ikke gi opp. Hold ut! Selv om du har det vondt nå så trenger det ikke bety at det alltid vil være slik. Forsøk å ha tillit til de som hjelper deg - husk at de er på din side og de vi hjelpe deg.

Jeg legger også ved noen artikler til deg som kan være til nytte for deg å lese.

Ønsker deg alt godt og at du får det bedre snart. Du er god som gull!

God klem til deg!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Akutt behov for helsehjelp

Ambulanse (foto: ung.no)

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Ring 116 117 for å komme i kontakt med legevaktsentralen i området der du oppholder deg. Er det akutt og står om liv, ring 113.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert