Hopp til hovedinnholdet

hva gjør man om noen får et angstanfall?

Annet 19 år
 

Spørsmål

Hei. Hva gjør man visst man selv får et angstanfall? Og hva gjør man visst noen rundt dei får det? Venninna mi har det å jeg vet ikke hvordan jeg kan hjelpe

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt på vegne av venninnen din, og at du ønsker å hjelpe. Det er bra å ha venner som bryr seg når man sliter med dette, så du gjør en viktig ting ved å skaffe deg med informasjon om vanskene hun har. 

Det kan virke skremmende å oppleve et angstanfall, og å høre om at andre har det. Det er normalt å reagere med å bli stresset, men det er fint å vite at angstanfall i seg selv ikke er farlig. Det er veldig ubehagelig, men ikke farlig for kroppen, og det er fullt mulig å få god hjelp slik at man kan bli kvitt vanskene. 

Du kan få mye bra informasjon om hvordan man forstår og hva man kan gjøre ved panikkanfall her. Les også tips til hva man kan gjøre her. Sjekk også artiklene som ligger nedenfor. 

Det som vil være godt for venninnen din er at hun vet at du er klar over og aksepterer hennes vansker, og at du kan holde roen i en situasjon der hun er stresset. Minn henne på at det kommer til å gå bra. Og gjerne si til henne at hun bør søke hjelp dersom hun ikke alt har gjort det. 

Lykke til, håper dette kunne gi deg noen svar. 

hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Er du god å snakke med?

Snakker sammen i kantina på skolen (colourbox.com)

Alle trenger en som er god å snakke med en gang iblant. Her får du ti gode samtaletips for å bli en som det er lett å snakke med når livet er vanskelig.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser