Hopp til hovedinnholdet

Guttene i klassen min tenker bare på bryststørrelsen. Jeg har ganske store bryster men det er fordi magen min er litt større. Mamma sier den er normal, men alikevel større enn noen. Jeg sliter så med og akseptere den og kroppen min generelt. Eg er en av dei beste i gym i klassen. Og er fysisk aktiv, men eg klarer ikkje og slutte og si til meg selv at den er stor, og eg klarer ikkje og ikkje samenlikne meg med dei andre. er misfornøyd. ko skal eg gjøre for og bli mer glad i kroppen min, og for og holde treningsmosjonen oppe??(den tynneste jenta i klassen min er den guttene digger...og dei sier at dei som egentleg er normale er feite...!)

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei. guttene i klassen min tenker bare på bryststørrelsen (dei fleste av dem) føler eg i alle fall da...eg har selv egentleg ganske store bryster men det er fordi magen min er litt større og da...mamma sier den er normal(og den er da ikkje like stor som noen av dei andre jentene i klassen min, men alikevel større enn noen av dem...) men eg sliter så frykteleg med og akseptere den og kroppen min generelt. eg er en av dei beste i gym i klassen(innen topp 10...og er fysisk aktiv ellers) men eg klarer ikkje og slutte og si til meg selv at den er stor....og eg klarer ikkje og ikkje samenlikne meg med dei andre, er super misfornøyd...ko skal eg gjøre for og bli mer glad i kroppen min, og for og slutte og samenlikne den med andre, og for og holde treningsmosjonen oppe??(den tynneste jenta i klassen min er den guttene digger...og dei sier at dei som egentleg er normale er feite...!)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Du forteller at alle guttene i klassen du går er normale. De ser at dere, jemtene som de har kjent siden første klasse blir kvinner og det er spennende å se endringen hos dere.
Pubertetsutviklingen deles inn i tre faser, du befinner deg i det vi kaller tidlig pubertet. Kropslig skjer det utrolig mye og det går fort. Det er naturlig å føle seg usikker i kroppen. Kroppen du har i dag er ulik den du hadde for noen måneder siden. Gi deg selv tid til å bli glad i kroppen din. Du kommer til å trenge noen måneder til før alt faller på plass. Husk at du i løpet av  to ,tre år skal gjennom en endring fra jente til kvinne. 
Jeg har lagt med noen artikler se om du finner noe nyttig der .

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Smiler

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år skal kroppen utvikles fra et barn til en voksen, og i denne perioden er det normalt å føle på usikkerhet og å sammenligne seg med andre.

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Vi blir fra ung alder utsatt for tydelige og strenge skjønnhetsidealer, og som følge av et sterkt kroppspress kjemper vi for å være perfekte. Dårlig selvfølese blir konsekvensen for mange.

Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse