Hopp til hovedinnholdet

 for å være ærlig liker jeg ikke kroppen min. Jeg har type, og han gir komplimenter og sånn, og jeg får også høre av flere gutter og venner at jeg ser bra ut, men jeg liker den ikke. Av og til, liker jeg høyden min, andre ganger føler jeg meg alt for høy. Jeg synes ofte at høyere jenter er døds pene, men ikke jeg. Jeg er rundt 170 +- 1 cm, og veier rundt 51 kg.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, takk for dere tar dere tid og jobber med å svare på spørsmål(; Jeg er en jente på 15 år, og for å være ærlig liker jeg ikke kroppen min. Jeg har type, og han gir komplimenter og sånn, og jeg får også høre av flere gutter og venner at jeg ser bra ut, men jeg liker den ikke. Av og til, liker jeg høyden min, andre ganger føler jeg meg alt for høy. Jeg synes ofte at høyere jenter er døds pene, men ikke jeg. Jeg er rundt 170 +- 1 cm, og veier rundt 51 kg. Ofte føler jeg meg høyere, og ikke attraktiv i forhold til andre, men igjen andre ganger føler jeg meg drit pen, og vil bare at alle skal se kroppen min, og sminken min, og føler meg bedre enn andre. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for å føle meg bedre. Er høyden min sosialt akseptabel? og er fregner det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Det er fint at du skriver til oss i ung.no om dette! Jeg skal like å se den 15åringen som er fornøyd med kroppen sin og utseendet sitt! Det er nok en sjeldenhet. Du har kjæreste som gir deg komplimenter for utseendet ditt og du har også venner som gir deg komplimenter og det tenker jeg du skal lytte til og kunne si" sannelig , jeg er da ikke så værst". Vi tar oss da heller ikke like godt ut hver dag og du sier også at innimellom føler du deg pen. Stol på de tankene! Hvordan du føler deg, kommer også mye an på dagsformen og er du i dårlig form, har sovet dårlig og ikke hatt tid til å bruke så mye tid på badet, vil det påvirke hvordan du føler deg også.

I dag er det et utrolig stort kroppspress på dere unge og det er ikke. I ungdomsårene skjer det også mye med kroppen din og den endrer seg og det samme med hud og hår. Du har en flott lengde og vekten din er det heller ingenting å si på, noe som egentlig betyr at du burde være godt fornøyd med deg selv. Kan du klare å si til deg selv at du er bra nok og at du godtar deg selv slik du er, har du kommet langt. Lytt til de positive tilbakemeldingene du får fra andre og ikke devaluer deg selv.

Og når alt kommer til alt, er det viktigste hvem du er som person , hvilke holdninger og verdier du har og om du er tolerant og raus og at du behandler dine medmennesker på en god måte!

Jeg legger ved noen artikler det kan være nyttig for deg å lese, så håper jeg du kan stole på at du er bra nok. -Og fregner er det flotteste som finnes!.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Smiler

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år skal kroppen utvikles fra et barn til en voksen, og i denne perioden er det normalt å føle på usikkerhet og å sammenligne seg med andre.

Les mer

5 på gata: Føler du på kroppspress?

Gutt ser på seg selv i speilet (colourbox.com)

Kroppspress er noe mange føler på, mye på grunn av manipulerte bilder på sosiale medier. Kanskje kjenner du deg igjen i noen av svarene til disse ungdommene?

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Vi blir fra ung alder utsatt for tydelige og strenge skjønnhetsidealer, og som følge av et sterkt kroppspress kjemper vi for å være perfekte. Dårlig selvfølese blir konsekvensen for mange.

Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Selvtillit og selvfølelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om selvtillit og selvfølelse