Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en 14 år gammel jente å sliter med kroppspress. Jeg er ikke fornøyd med hvordan jeg ser ut, å jeg er redd for at jeg er for tykk:( jeg tenker hele tiden på akkurat dette, om jeg er for tykk.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei:) Jeg er en 14 år gammel jente å sliter med kroppspress. Jeg er ikke fornøyd med hvordan jeg ser ut, å jeg er redd for at jeg er for tykk:( jeg tenker hele tiden på akkurat dette, om jeg er for tykk. Jeg prøver å gå ned noen kilo men jeg sliter med motivasjonen, hvordan gå fort ned noen kilo på ett par uker?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er fint at du skriver til oss i ung.no! Dette er noe du nok slett ikke er alene om. Mange unge, særlig jenter, føler sterkt kroppspress på at du skal være tynne, ta seg godt ut, ha et fint utseende osv. Du sier ikke noe om hvor lang og tung du er og derfor er det vanskelig for meg å bedømme om du veier for mye. Men iden du sier at du skulle ha tatt av deg et par kilo, er du sikkert ikke veldig mye for stor i alle fall. Og kanskje er du helt fin som du er  og ikke trenger å gå ned i det hele tatt.
Å kunne akseptere seg selv slik du er , er ikke lett, men det går  an at du sier til deg selv "Jeg er helt ok og helt passe meg" selv om det kan være at noen i klassen er tynnere enn deg.

Skal du likevel ønske å gå ned to kilo, går det for de fleste helt greit med å være litt ekstra oppmerksom på hva du spiser en stund og om du reduserer godteri/brus/ferdigpizza/hamburger osv  i tillegg til at du er mer i bevegelse, vil vekta di sikkert gå ned også. Å forsyne seg bare ne gang  vil også hjelpe på. Jeg vil ikke anbefale deg å gå raskt ned i vekt, for det fører oftest til at kiloene kommer fort på igjen. Å gå ned mer enn en halv kilo i uka anbefales ikke.

Jeg legger ved et par artikler om kroppspress og selvfølelse det kan være nyttig for deg å lese.

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Vi blir fra ung alder utsatt for tydelige og strenge skjønnhetsidealer, og som følge av et sterkt kroppspress kjemper vi for å være perfekte. Dårlig selvfølese blir konsekvensen for mange.

Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer

Zelda om kroppspress

Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Opplever du mye kroppspress? Hva gjør det med selvtillitten og selvbildet ditt? Ikke sammenlikne deg men andre, men sett pris på alle de gode egenskapene DU har.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse