Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir man kvitt "love handles"?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hvordan blir man kvitt «love-handles»?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Kroppsformen vår og hvor vi har mest kroppsfett er forskjellig fra person til person, og avhenger blant annet av gener. Allikevel vil en sunn livsstil med fysisk aktivitet og et sunt kosthold påvirke kroppsvekten og føre til mindre kroppsfett. Dessverre er det ikke sånn at man kan "punktforbrenne" fett, altså slanke seg på bare deler av kroppen, for kroppen er en helhet. Hvis du er normalvektig, vil det derfor ikke være lurt å ha fokus på slanking. Du skriver ikke noe om din høyde/vekt eller aktivitetsnivå, og svaret blir derfor veldig generelt. Men som sagt vil en sunn livsstil kunne påvirke kroppsvekten og kroppsformen, og derfor vil endringer i livsstilen kunne gjøre at dine "love handles" blir mindre. 

Men som sagt er kroppsformen vår bestemt mye av genere, og det er viktig å sette pris på kroppen sin som den er, og ikke henge seg opp i de tingene man synes er negative. 

Jeg legger ved noen artikler med mer utfyllende informasjon.

 Hilsen fysioterapeuten
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Smiler

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år skal kroppen utvikles fra et barn til en voksen, og i denne perioden er det normalt å føle på usikkerhet og å sammenligne seg med andre.

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Vi blir fra ung alder utsatt for tydelige og strenge skjønnhetsidealer, og som følge av et sterkt kroppspress kjemper vi for å være perfekte. Dårlig selvfølese blir konsekvensen for mange.

Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer

Gode vaner for en sunn hverdag

Spiser foran datamaskinen (colourbox.com)

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

Les mer

Gener og trening

Gener og trening (colourbox.com)

Alle kan få gode resultater av trening, men hvordan resultatene blir for akkurat deg i forhold til utseende, muskelstørrelse, utholdenhet og prestasjon, henger også i stor grad sammen med genene eller arvestoffet du har med deg.

Les mer

"Fit", "ripped", eller markert - men ikke nødvendigvis sunn

Markerte muskler og sixpack er ikke synonymt med god helse. Her kan du lese hvorfor.

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Tykk & tynn
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om tykk & tynn