Hopp til hovedinnholdet

Trenger å gå ned i vekt.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 1,65 høy og veier 63 kg!!! Jeg føler meg som DEN bolla og alle de andre i klassen min (inkludert guttene) er tynne og fine... Uansett, jeg vil virkelig gå ned i vekt, har prøvd å trene men ser ikke fremskritt... har ofte hatt lyst til å prøve å stikke fingeren inn i munnen sånn at man spyr... liker ikke akkurat alle grønnsaker. Og prøver å holde meg unna søtsaker og sånt, men litt vanskelig i juletiden... trenger å gå ned i vekt, vææær så snill å gi meg råd... takk uansett:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at det kan være vanskelig for deg å gå ned i vekt, det er ofte lurt å ha noen støttespillere. Det å gå ned i vekt handler i store trekk om å spise sunt og mindre, og om det å trimme. Så enkelt og likevel så vanskelig. Det kan være lurt å snakke med helsesøster om hvordan hun kan hjelpe deg, og hvordan hun eventuelt også kan være en god støttespiller. I tillegg kan denne linken kanskje hjelpe deg. 

www.kostholdsplanleggeren.no/

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Smiler

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år skal kroppen utvikles fra et barn til en voksen, og i denne perioden er det normalt å føle på usikkerhet og å sammenligne seg med andre.

Les mer

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesøster eller ernæringsfysiolog.

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Vi blir fra ung alder utsatt for tydelige og strenge skjønnhetsidealer, og som følge av et sterkt kroppspress kjemper vi for å være perfekte. Dårlig selvfølese blir konsekvensen for mange.

Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mat og kosthold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mat og kosthold