Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg si til foreldrene mine at jeg har kjøpt meg BH?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har kjøpt meg en BH, men jeg vet ikke hvordan jeg skal få sagt det. Kan dere plis gi meg svar! Mamma sier bare at det er lurt å vente når jeg har hintet frempå om dette. Jeg vil helst ikke at pappa ska få vite det enda. Hilsen en jente på 13 år <3 GOD JUL

Besvart 19.12.2017 22:16
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det sånn at du har kjøpt deg en bh, og at du ikke vet hvordan du skal si dette til moren din.

Hva slags metode du skal bruke for å fortelle til moren din om dette må du velge selv, ettersom du sikkert vet hvordan hun hadde tatt nyhetene på best måte. Jeg skal derimot prøve å presentere noen fremgangsmåter for deg.

Du kan for eksempel sette hun ned for å fortelle dette. På denne måten har du en seriøst samtale der du tar opp teamet, og da kan dere snakke litt om det. Eller så kan du si det til hun kjapt i en samtale dere har, slik at måten du tar det opp ikke blir så seriøst. 

Eller så kan du vente til hun ser den i vaskemaskinen eller på rommet ditt. Da kan hun se den og bare akseptere det, eller så kan det hende hun tar det opp med deg. Denne fremgangsmåten er kanskje ikke like bra om du og moren din er nærme, fordi da føler hun at du ikke har delt noe stort med henne. 

 

Men det å få seg bh for første gang er spennende, men ikke katastrofalt. Jeg tror nok ikke foreldrene dine vil stoppe deg fra dette, siden dette er helt normalt. Jeg skal legge en artikkel eller to under, som jeg anbefaler at du leser.  Lykke til og god jul!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Vi blir fra ung alder utsatt for tydelige og strenge skjønnhetsidealer, og som følge av et sterkt kroppspress kjemper vi for å være perfekte. Dårlig selvfølese blir konsekvensen for mange.

Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet