Jeg vil gjerne hjelpe venninnen min slutte med selvskading, hva gjør jeg? Hopp til hovedinnholdet
menu Meny
search
Spørsmål og svar
search
Spørsmål og svar

Jeg vil gjerne hjelpe venninnen min slutte med selvskading, hva gjør jeg?

account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Venninen min driver med selvskading etter at det ble slutt med kjæresten! Hun er et år eldre enn meg. De var sammen ganske lenge. Da han flyttet til spania, ble ting vanskligere og hun trodde at han skulle slå opp med henne. Da gikk hun og var utro med en som bare brukte henne. Så slp hun opp pga denne gutten som bare viste seg å være slem og bare brukte henne for sex. (de hadde det ikke) Hun skjønte hva denne gutten ville og slo opp med han med en gang. Nå er hun bare depa og har drevet med selvskading en stund. Han har tenkt noen ganger å ta livet sitt. Hun har risset inn "hate" og en "j", forbokstaven til eksen. Hun fortalte han alt sammen og han sa at han skjønte det, men hun bare fordetter og greier ikke å se positivt på noe! Jeg har gitt hene nummeret til folk hun kan snakke med, men hun vil ikke gjøre det! Jeg og en annen, som er bestevenninene hennes prøver og hjelpe henne, men vi har blitt enige om at hun tregnger proffosjonell hjelp. Vi vet det er ikke vårt valg og ta, men hun betyr så mye, og vi vill virkelig ikke miste henne!

account_circle
AKTUELT NÅ

Ensom? Tips til å bli tryggere sosialt

Det er helt vanlig å føle seg ensom innimellom. Men hvis du ofte føler deg ensom, kan det bli vondt og vanskelig. Å bli tryggere i sosiale sammenhenger kan hjelpe deg å skape gode relasjoner med andre.

Les mer

Gutter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Arbeidskontrakt og attest

Fått deg jobb? Da har du krav på en skriftlig arbeidskontrakt. Og når du slutter i jobben kan du kreve en sluttattest.

Les mer