Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

jeg er en gutt på 15 som fikk diagnosen ADHD når jeg var 8 år..jeg leste nå akuratt et spørsmål om en som lurte på hva ADD var...og da forklarte dere her på siden litt om ADHD også..

Gutt 15 år
 

Spørsmål
jeg er en gutt på 15 som fikk diagnosen ADHD når jeg var 8 år..jeg leste nå akuratt et spørsmål om en som lurte på hva ADD var...og da forklarte dere her på siden litt om ADHD også..
i den forklaringen dere ga kjente jeg meg virkelig ikke igjen...og jeg har snakket med min aller beste venn å spurt litt..den forklaringa stemte heller ikke med deres...så jeg lurer på nå, kan legen ha tatt feil?
du skjønner jeg tok concerta(er ikke helt sikker på åssen det skrives) fra 8 års aldern til jeg var 12.. og dette virket inn på humøret mitt, matlysta og masse sånt..så jeg skjiftet til ritalin...jeg sliter fortsatt litt med humøret så lenge ritalin kapselen har effekt..og det er derfor jeg da lurer på..hvis legene har tatt feil..kan jeg anmelde/anklage denne legen for feil medisinering? eller noe lignende?
for jeg synes at medisineringen jeg har fått mot ADHD har gjort at jeg på en måte har mistet litt av barndommen min...

Takk for svar på forhånd:)
og veldig bra side dere har her, må jeg virkelig si =)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei! Kjempefint at du skriver til oss, det er flott at du er opptatt av diagnosen du har fått og medisinene du bruker. Det er mange ulike beskrivselser av ADHD og hvordan dette arter seg. Du vil nok kjenne deg bedre igjen i noen enn i andre. Likevel er det jo alltid en mulighet for at legen har tatt feil. Det er også mulig at du takler det å ha ADHD på en annen måte nå. Jeg synes du skal ta opp dette med foreldrene dine. Du kan også snakke med læreren din. Skolen kan hjelpe deg med å kontakte PPT (Pedagogisk - psykologisk tjeneste). De vet mye om ADHD og har mulighet til å gjøte tester og samtaler med deg for å finne ut om diagnosen er riktig.

Både Concerta og Ritalin kan ha bivirkninger som du beskriver. Likevel er dette veldig gode medisiner når de brukes av de som trenger dem på riktig måte. Mange med ADHD / ADD klarer seg mye bedre med enn uten medisiner. Det er imidlertid ikke alle som merker effekten av medisinene så godt selv. Jeg synes likevel det er viktig at du tar en prat med legen din hvis du føler at du fortsatt har bivirkninger Jeg har ingen tro på at du vil komme noen vei med å anmelde legen på noen måte. Han har nok gjort sitt beste. Bruk heller kreftene dine på å bli trygg på at du får riktig diagnose og behandling nå.

Legger ved en artikkel om ADHD under svaret.

Lykke til! Vennlig hilsen helsesøster.
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om forsikring?

Hva gjør du hvis du mister passet ditt i utlandet?

ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre