Hopp til hovedinnholdet
Følg ung.no på Snapchat
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
Gutt spiller på PC (colourbox.com)

jeg er en gutt på 15 som fikk diagnosen ADHD når jeg var 8 år..jeg leste nå akuratt et spørsmål om en som lurte på hva ADD var...og da forklarte dere her på siden litt om ADHD også..

Gutt 15 år
 

Spørsmål
jeg er en gutt på 15 som fikk diagnosen ADHD når jeg var 8 år..jeg leste nå akuratt et spørsmål om en som lurte på hva ADD var...og da forklarte dere her på siden litt om ADHD også..
i den forklaringen dere ga kjente jeg meg virkelig ikke igjen...og jeg har snakket med min aller beste venn å spurt litt..den forklaringa stemte heller ikke med deres...så jeg lurer på nå, kan legen ha tatt feil?
du skjønner jeg tok concerta(er ikke helt sikker på åssen det skrives) fra 8 års aldern til jeg var 12.. og dette virket inn på humøret mitt, matlysta og masse sånt..så jeg skjiftet til ritalin...jeg sliter fortsatt litt med humøret så lenge ritalin kapselen har effekt..og det er derfor jeg da lurer på..hvis legene har tatt feil..kan jeg anmelde/anklage denne legen for feil medisinering? eller noe lignende?
for jeg synes at medisineringen jeg har fått mot ADHD har gjort at jeg på en måte har mistet litt av barndommen min...

Takk for svar på forhånd:)
og veldig bra side dere har her, må jeg virkelig si =)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei! Kjempefint at du skriver til oss, det er flott at du er opptatt av diagnosen du har fått og medisinene du bruker. Det er mange ulike beskrivselser av ADHD og hvordan dette arter seg. Du vil nok kjenne deg bedre igjen i noen enn i andre. Likevel er det jo alltid en mulighet for at legen har tatt feil. Det er også mulig at du takler det å ha ADHD på en annen måte nå. Jeg synes du skal ta opp dette med foreldrene dine. Du kan også snakke med læreren din. Skolen kan hjelpe deg med å kontakte PPT (Pedagogisk - psykologisk tjeneste). De vet mye om ADHD og har mulighet til å gjøte tester og samtaler med deg for å finne ut om diagnosen er riktig.

Både Concerta og Ritalin kan ha bivirkninger som du beskriver. Likevel er dette veldig gode medisiner når de brukes av de som trenger dem på riktig måte. Mange med ADHD / ADD klarer seg mye bedre med enn uten medisiner. Det er imidlertid ikke alle som merker effekten av medisinene så godt selv. Jeg synes likevel det er viktig at du tar en prat med legen din hvis du føler at du fortsatt har bivirkninger Jeg har ingen tro på at du vil komme noen vei med å anmelde legen på noen måte. Han har nok gjort sitt beste. Bruk heller kreftene dine på å bli trygg på at du får riktig diagnose og behandling nå.

Legger ved en artikkel om ADHD under svaret.

Lykke til! Vennlig hilsen helsesøster.
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om hiv og aids?

Hva kjennetegnes aids blant annet ved?