Hopp til hovedinnholdet

Ta med en gutt jeg har møtt på nettet på hytta...

 

Spørsmål
Hei!
Jeg er en jente på snart 15, og jeg og en venninde av meg (på 14) skal på hytta mi, sammen med en gutt hun liker på 15. Så har jeg tenkt til å ta med gutten jeg liker på 16.
Men jeg er litt nervøs for jeg har ikke møtt han sånn one to one enda. Men vi har snakket masse sammen på internett og i telefonen og sånn, og han sier han vil være med, det vil jeg og, men er litt usikker.
Han sier han skal kysse meg og sånn, det vil jeg jo, men er ganske nervøs. Første kjæreste siden 7. klasse. Har aldri kyssa noen før.
Også er jeg litt nervøs for å si det til mamma. Jeg tror hun blir skeptisk når jeg sier at en gutt på 16 skal ligge over på hytta.
Han er kjempe snill og sånt da :)
Jeg liker han veldi godt.

Håper du kan gi meg et svar eller noen tips :)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei.
Det er deilig å være forelsket og jeg skjønner at du har lyst til å treffe denne gutten. Jeg tenker alikevell at du skal være litt forsiktig med å ta med denne gutten på hyttetur. Det er veldig godt mulig at dette er en kjempe hyggelig gutt, men siden du ikke hatt møtt han ennå, kjenner du han egentlig ikke så godt. Noen ganger møter man mennesker på nettet som er en annen en det de utgir seg for å være, og dette er ikke så gøy å finne ut på en hyttetur. Jeg anbefaler deg derfor å treffe denne gutten før du bestemmer deg for å ta han med på hyttetur. Treff han et sted hvor det er mange mennesker og fortell noen du stoler på hvor du er. Etter et møte eller tre har du funnet ut om dette er en gutt du har lyst til å bli bedre kjent med og du gjør hele situasjonen mye tryggere for deg selv.
Det er også lurt av deg å fortelle moren din om denne gutten. Jeg skjønner godt dersom hun blir litt skeptisk til at du skal ta med deg en fremmed 16 åring på hytta, men det kan være veldig fint for dere begge at hun vet hvem du er sammen med. Så gjør det helt trygt for deg selv og ikke ta noen sjanser.
Masse lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet


Quiz: Hva vet du om funksjonshemning?

Hva kan man ikke spise når man har cøliaki