Hopp til hovedinnholdet

  Vår venninne har forandret seg fra være åpen og glad til å være sur og lei seg. Hun er ikke den hun pleide å være. Vi savner den gamle venninnen vår. Hva kan vi gjøre?    

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, vi er 2 jenter som går i 8 på ungdomskolen. Jeg og bestevennen min ( som er med å skriver nå ) har en venninne som er ofte sur og lei. Vi spør ofte hvorfor og hvordan det går, men hun sier ingen ting å holder det hemmelig. Før var hun åpen og glad. Vi vet ikke om dette kan ha noe med hormoner, mensen og det med å komme i puberteten. Hun har alltid noen å være med i friminuttene og i gymmen osv.. Som vi vet har hun det bra på skolen å hjemme. Men hun er forsatt ikke den venninnen hun pleide å være. Vet dere hva vi kan gjøre ?? har dere noen tips om hvorfor hun er sånn ??? Hilsen to jenter som savner den gamle venninnen sin ( 14 år )

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at dere skriver til ung.no!

Jeg skjønner at dere er bekymret for venninnen deres og ønsker å hjelpe henne. Hun er heldig som har venninner som bryr seg.

Det er ikke uvanlig på noen måte at ungdommer i puberteten strever med tanker og følelser. Likevel er det nok ikke bare hormoner som er årsak til dette. Det er derfor veldig bra at dere bryr dere og ønsker å hjelpe henne.

Det er vanskelig for meg å vite hvorfor hun har forandret seg og hva hun strever med, men noe er det nok som plager henne. Dere forteller at dere ofte spør hvordan hun har det uten at hun vil fortelle noe. Kanskje vet hun ikke helt selv hvorfor hun har det slik. 

Jeg vil anbefale dere å fortsette å bry dere og fortelle henne at dere savner den venninna dere kjente før og ønsker henne tilbake. Foreslå for henne at dere kan bli med henne til helsesøster.

Om hun ikke vil, kan dere selv ta en tur til helsesøster og snakke litt med henne om den bekymringen dere føler på. Helsesøster har taushetsplikt og vil nok klare å finne en løsning, uten at hun må fortelle at det er dere som har sagt ifra.

Jeg legger ved en artikkel dere kan lese og som kan hjelpe dere å hjelpe henne!

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet