Hopp til hovedinnholdet

Jeg hater mitt eget kjønnsorgan.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 13. Jeg er bare så sykt trist innvendig. Grunnen er at jeg er ikke fornøyd med mitt eget "skjønsorgan" jeg rett og slett HATER det! Jeg har altfor lange skjønslepper (4cm) og de henger langt uttafor de "ytre". Jeg tenker på det HELE tiden. Det er sånn at når jeg ser på TV, og noen skal ha "sex" så tenker jeg bare sånn "har hun også store skjønnslepper". Og jeg blir så lei meg. Og når jeg endelig etter en god stund hadde begynt å bli fornøyd med meg selv, så plutselig hadde vi svømming, og når vi dusjet var det to jenter som dusjet nakne, og jeg kunne ikke se litt av de indre skjønsleppene deres, mens mine henger jo langt ut... og når jeg kom hjem begynner jeg å grine. Jeg HATER meg selv (der nede)!!!! (Jeg er fornøyd med alt ant med meg selv) Hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Mange unge påvirkes av media og andre på en slik måte at en får tanker om at kroppen er feil eller unormal. Og om en begynner å sammenligne seg med det som ikke er virkeligheten, vil dette kunne oppfattes som et problem som en må gjøre noe med.

Og mange unge jenter bekymrer seg over utseendet til sitt eget kjønnsorgan. Utseende på kvinners underliv er like forskjellig som utseende av andre deler av kroppen. Og det er helt normalt at de indre kjønnsleppene henger utenfor de ytre kjønnsleppene. 

Dersom kjønnshåret barberes vekk - eller kanskje uansett - vil lepper, folder og former synes godt. Det er helt vanlig å ha usymmetriske kjønnslepper - akkurat som øyne, ører, pupper og andre kroppsdeler du har to av, kan være usymmetriske. Du trenger ikke å bekymre deg for dine indre kjønnsleppers utseende. Det er helt vanlig at de er markerte, at de henger og har ulik størrelse.

Du som har indre kjønnslepper som er litt lenger enn de ytre, kan glede deg over seksuelle fordeler. Det er faktisk mulig å få en ekstra nytelse på grunn av lange kjønnslepper!

Så nyt og vær stolt over kroppen din. Bli kjent med din egen seksualitet og la bekymringene ligge. Og snakk med helsesøster på skolen om dine tanker og følelser om du får vansker med å slippe taket i dine bekymringer.
 

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Smiler

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år skal kroppen utvikles fra et barn til en voksen, og i denne perioden er det normalt å føle på usikkerhet og å sammenligne seg med andre.

Les mer

Normale eller unormale kjønnslepper?

Kjønnslepper

Intimbarbering gjør at jenters kjønnsorgan blir mer synlig, og mange jenter er usikre på om kjønnsorganet deres er normalt. Hva hvis den ene kjønnsleppen er større enn den andre, eller hva hvis de indre kjønnsleppene henger utenfor de ytre? Alt sammen er like normalt!

Les mer

Dette kan du snakke med helsesøster om

Helsesøster

Helsesøster kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Spørsmål om onanering? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet