Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

Ikke fått sædutløsning ennå. Hvordan skal jeg få det? Vondt på penishodet første gang man har sex? Vanlig å ryke penisstrengen? Prikker på penis.

Gutt 14 år
 

Spørsmål
Hei!
Jeg har noen spørsmål:

1. Jeg er en gutt 14 år. Jeg har fortsatt ikke sædutløsning. Mange av vennene mine har fått det, men ikke jeg! Når kan jeg forvente å få det? Har du noen spesielle tips for å få sædutløsning?
2. Gjør det vondt på penishodet første gang du har sex?
3. Er det vanlig at man ryker penisstrengen, hva skjer da?
4. Er det normalt med noen små prikker rundt penisen og ballene?

Hilsen anonym
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

1. Det er helt naturlig at du ikke har fått sædutløsning ennå. Det finnes ikke noe du kan gjøre for at den skal komme fortere, den kommer når kroppen din er klar for det.

2. De fleste gutter opplever ikke at det er vondt å ha sex første gang, men hvis jenta ikke er kåt nok blir det tørt, og da kan det gjøre vondt for begge, spesielt for jenta. mange gutter opplever at penishodet er ømt, dette går gradvis over etter hvert som man blir eldre.

3. De fleste ryker ikke strengen på undersiden av penishodet, men det er ikke helt uvanlig at det skjer. Hvordan man opplever dette er nok forskjellig fra gutt til gutt. Det kommer en del blod, så det oppleves gjerne litt skremmende, og ikke minst, overraskende. Mange gutter opplever faktisk at det ikke er spesielt smertefullt.

Hvis man ryker penisstrengen må man beskytte såret mot infeksjoner. Dette gjør man ved å skylle såret godt flere ganger om dagen, gjerne med sterilt saltvann som fås kjøpt på apoteket. Mange som bruker kontaktlinser bruker sterilt saltvann til å skylle linsene med, man kan bruke dette - "sterile saline solution" står det ofte på flasken. Hvis man opplever at området blir mer rødt, hovent eller smertefullt bør man oppsøke lege med en gang. Dette kan være symptom på infeksjon. Etter en ukes tid er såret gjerne grodd.

4. Ja, det er helt normalt med små prikker rundt penis og testikler. Sannsynligvis er dette talgkjertler som er helt natrulig, og skal være i fred.

Håper dette hjalp deg med det du lurte på!

Med vennlig hilsen SUSS, i samarbeid med ung.no.
SUSS kan også svare deg på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20, eller send ditt spørsmål i en SMS til 2026.
Kontakt med SUSS er, som med ung.no, anonym.
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet


Quiz: Kva veit du om alkohol? #2

Kor forbrennes alkoholen?