Hopp til hovedinnholdet

Jeg har en lilla prikk på penis, hva er det? Og hvordan få gode sexopplevelser alene?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. 1.Jeg har en blå lilla prikkk under penisen, har oanert to ganger idag. Vet ikke hva det er. 2.Tør ikke å kjøpe sånne penis leker, hva skal jeg gjøre da???vil kjenne følesen av dette og det e vel det nærmeste jeg kommer til sex området før jeg er 16

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 14!

Takk for spørsmål.

Holder en litt hardt rundt penis når en onanerer, er det ikke uvanlig at en kan oppleve at en av blodårene i huden på penis får seg en trøkk. Da kan det komme en blå flekk, akkurat slik som du skriver om i spørsmålet ditt. Det er helt ufarlig og ikke noe å være bekymret for. Flekken vil mest sannsynlig forsvinne av seg selv etter kort tid. 

De fleste gutter finner sin onaniteknikk ganske raskt og vet hva som skal til for å få orgasme og utløsning. Andre igjen kan bruke litt tid på det. Det kan derfor være ok å eksperimentere med ulike former for stimuleringer og på den måten finne ut av hva det er som kan fungere slik at du får opplevelser som kan gi deg gode og deilige opplevelser. Her kommer det noen tips du kan sjekke ut:

-Bruker du venstre hånd når du onanerer, bytt til høyre - eller omvendt. 
-Varier mellom å bruke hele hånda rundt penis og å bruke bare tommel- og pekefinger - eller omvendt.
-Test ut ulikt trykk, onaner både med et løst og et fast grep.
-Test ut å onanere med bruk av glidemiddel, slik at det blir vått og fuktig eller bruk en helt tørr hånd.

En gang du er alene og vet du ikke vil bli forstyrret, kan du kle deg naken og se på deg selv i et heldekkende speil. Se på hele deg helt til du liker det du ser. Noen kan like seg selv umiddelbart, andre må se på seg selv naken flere ganger før en kjenner at det er ok.

Test ut hvor og hvordan du liker å bli tatt på kroppen, noen liker myk og forsiktig berøring, andre kan like hardere klaps og klyp. Bruk også tid på å se på testiklene dine. Dra tilbake forhuden og se på penishodet, hele penis og huden bak mot og rundt endetarmsåpningen. For å få sett alt, er det ok å bruke et speil. Hele dette området er en sterk erogen sone der all berøring kjennes godt og deilig. Prøv ut ulike måter å onanere og stimulere deg selv på og legg merke til hva som gjør spesielt godt. 

Når en gjør disse øvelsene, er det ikke uvanlig at en får seksuelle fantasier. Nyoppdagede seksuelle fantasier og ny kunnskap om hvordan en liker å stimulere hele kroppen sin kan gjøre at du får bedre opplevelser når du runker.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet