Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

kul testikkel

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Jeg er en gutt på 13 år som merket får et par månter siden at jeg hadde en kul på undersiden av venstre testikkel. Jeg tenkte ikke noe over det men den er der forsatt. Den er sirka 0,5 cm lang og flat. Det gjør ikke vondt å klemme på den men jeg er redd og beskymrett for at det er noe alvorlig. Jeg tør ikke snakke med noen om det.

Besvart 13.09.2017 14:11
 

Svar
Hei

Ut i fra det du skriver har du funnet en liten kul på baksiden av testiklen. Dette kan faktisk dreie seg om noe helt normalt; bitestiklen.

Blant de uregelmessighetene du bør kjenne, er bitestiklene (epididymis). Dette er et sædledende rør, som kan kjennes ut som et tynt tau. Denne finnes på toppen av baksiden til hver testikkel, og den kan kjennes litt øm ut når du trykker på den. Dette er altså en normal kul.

Du kan lese litt mer om hvordan man skal undersøke testiklene her: NHI.no

Dersom du fortsatt er usikker på hva dette dreier seg om vil jeg anbefale deg å kontakte lege for nærmere undersøkelse. Du kan snakke med legen på helsestasjon for ungdom. Han/hun er der for å hjelpe deg.

Vennlig hilsen legen.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom (ung.no)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre