Hopp til hovedinnholdet

Hei! Jeg fikk mensen for ca 1 år siden og har hatt slim i trusen hver dag siden. har startet å lur litt på hva dette er og om det er farlig.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg fikk mensen for ca.1 år siden og har hatt slim i trusen hver dag siden. Har startet å lur litt på hva dette er og om det er farlig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så fint at du skriver til oss, når det er ting du går rundt å lurer på og bekymrer deg for.

Det du opplever er nemlig helt normalt. Det heter utflod og noe alle jenter har mer eller mindre av. Noen har lite utflod og andre har mye. Begge deler er normalt.

De fleste jenter får utflod som ett av de første tegnene når puberteten starter og det varer gjerne 1-2 år før man får mensen. Om det ikke var slik for deg, så er det nok fordi dette er veldig individuelt fra jente til jente.

Jeg legger ved et par artikler du kan lese om utflod og mensen.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet