Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 14 som lurer på en ting. Jeg har ikke fått mensen enda, mange av vennene mine har fått mensen og føler meg litt utenfor. Jeg har fått litt pupper og mye kjønnshår og får utflod hver dag.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 14 som lurer på en ting. Jeg har ikke fått mensen enda, mange av vennene mine har fått mensen og føler meg litt utenfor. Jeg har fått litt pupper og mye kjønnshår og får utflod hver dag. Jeg er ikke en liten 14-åring jeg er ganske muskuløs og høy, litt større enn venna mine men har fortsatt ikke fått mensen. Jeg begynner å bli redd for at det er noe feil med meg liksom. I tillegg til dette så tror mamma at jeg har mensen, en dag spurte hun Om jeg hadde fått mensen, og før jeg fikk svart så sa hun "ja da kjøper jeh bind osv" så nå tror hun at jeg har mensen. Og sånn har deg vært i 1,5 år nå, så vil helst ikke at hun skal vite noe. Men hva skal jeg gjøre syntes du? Har hatt utflod, litt pupper og kjønnshår lenge nå. Er ca 1,72 høy i tillegg. Håper på svar<33

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Det er fint at du skriver til oss i ung.no! Jeg har forståelse for at du kan føle deg litt utenfor siden venninnene dine har fått mensen, men ikke du.  Det er ingen grunn til at du skal være bekymret for at mensen ikke kommer. De fleste norske jenter får mensen en gang mellom de er 12-15 år, så du har ennå mye tid å "gå på". Og pubertetsutviklingen din er jo ellers godt i gang. Skulle du derimot ikke ha fått mensen før du er 16 1/2 år, vil jeg anbefale deg å snakke med lege slik at det kan undersøkes hvordan hormonproduksjonen din er.

Du sier at du er lengre og større enn de andre jentene i klassen, men dette trenger ikke å ha noe å si alltid.

 Foreløpig skal du bare smøre deg med litt tålmodighet og mensen vil mest sannsynlig komme om ikke så lenge.

Jeg legger ved en artikkel du kan ha nytte av å lese. 


Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når kommer mensen første gang?

Jente tenker (colourbox.com)

Lurer du på når DU skal få mensen første gang? Det er ikke mulig å forutsi. Noen tegn kan allikevel fortelle deg noe om at den snart kommer igang. Les mer her om slike tegn og om andre ting om mensen du kanskskje har lurt på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet