Hopp til hovedinnholdet

Hvor lang tid er det til jeg får mensen?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er 13 år å har ikke fått mensen enda. Jeg har begynnt å utvikle pupper. I fjor fikk jeg utflod for første gang. Og etter at vi begynnte på skolen i år så har jeg hadd utflod hvær dag. Masse blankt slim. Og d er ikke lite heller. Noen tips til hva jeg kan gjøre. Og hvor lenge er d til jeg får mensen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Mange jenter lurer på når de skal få mensen for første gang. For svært mange kommer den når man er 12-13 år, men det er veldig store forskjeller. Noen kan få den så tidlig som 9 år og noen kan få den så sent som 17 år.

Mensen kommer når flere andre pubertetstegn har kommet godt i gang. Det vil si at man har vokst mye, har begynt å få bryster og fått hår på kjønnsorgan og under armene. Det er også normalt at man har begynt å få utflod og ofte får man utflod et par år før mensen. Les mer om den første mensen.

Ut fra det du skriver høres det ut som mensen snart vil komme, men ingen vet når den kommer. Det er ingenting du kan gjøre for at den skal komme tidligere.

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når kommer mensen første gang?

Jente tenker (colourbox.com)

Lurer du på når DU skal få mensen første gang? Det er ikke mulig å forutsi. Noen tegn kan allikevel fortelle deg noe om at den snart kommer igang. Les mer her om slike tegn og om andre ting om mensen du kanskskje har lurt på.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet