Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Det er en klump inni vaginaen min, den er litt stor og har vært der i ca 2 måneder. Hva er det? Er det farlig?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Det er en klomp inni vaginaen min, den er litt stor og har vært der i ca 2 måneder. (Jeg har hatt mensen i ca 2 år) Hva er det? Er det farlig?

Besvart 14.11.2017 23:37
 

Svar
Hei!

Innenfor skjedeinngangen kan man kjenne skjedekransen. Det er der jomfruhinna er eller har vært og området kan kjennes litt ruglete og klumpete ut. I enden av skjeden kan man kjenne livmortappen. Den er fast og kan kjennes nesten ut som en nesetipp. 

Det er litt vanskelig å svare deg sikker ut fra så lite opplysninger, men jeg vil tro at det kan være livmortappen du kjenner. Det er sjelden at jenter i din alder får farlige kuler i underlivet, men hvis dette er noe som forandrer seg eller plager deg bør du ta kontakt med legen din for en undersøkelse. 

Vennlig hilsen jordmor ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vulva og vagina

Jentekropp (colourbox.com)

Noen har store kjønnslepper, andre har små. Og noen har både store og små, og kanskje ulikt fra den ene siden til den andre. Og når de små er større enn de store, eller de indre vises utenpå de ytre – da må det vel være noe galt..?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet


ukens tema

Skolehverdag

kommentar

#forhomofile: Jeg synes det er helt fantastisk når folk er åpne homofile. Flere ganger møter jeg folk og tenker, skulle ønske de var hetero, for de er jo DRITKULE. Men først å fremst, hvis du er homofil, ikke vær redd for å komme ut av skapet. Jeg tror ikke folk tror det er så rart som du kanskje forestiller deg. Og hvis folk har et problem med homofile, har de ett seriøst problem med hjernen sin også. Det å være homofil er like normalt som det å være hetro. Folk som ikke greier å skjønne dette, greier heller ikke å sette seg inn i den moderne verden. Det kan selvfølgelig være et lite sjokk for venner, familie og dine nærmeste, men hvis de godtar deg som du er, så godtar de dette også. Det burde de i hvertfall. Sånn som vi lever nå så synes jeg egentlig at det er unødvendig å måtte si at det er helt greit å være homofil, lesbisk, trans .osv. Dette burde folk skjønne fra før. Hvis sånn du er ikke skader noen eller særer noen så må du vise det. Verden trenger flere originale personer. Jeg går på en skole der nesten alle er klonet. Det er bare dure klær og dyre ting, og nesten alle de som er populære er kjempeslemme. Sånn burde det ikke være Lik denne kommentaren hvis du er for en ny og bedre verden. Les innlegg Liten pil høyre