Hopp til hovedinnholdet

 Og har ikke hatt mensen på flere måneder. Men de siste dagene har vært forferdelig!! Jeg våknet opp med litt rødt i trusa. Drar på skolen med bind og blør i gjennom. Bytter bind og bukse. Når jeg kommer hjem er det også masse blod! Så dusjer. Ut over dagen blør jeg i gjennom en gang til.. Prøver meg på tampong og ender opp med at den er full etter en time. Og må bytte hele tiden og blør i gjennom. Har medium tampong. Skal dusje på kvelden fordi jeg føler meg ekkel. Og da fosser det ut når jeg skal inni dusjen. På natten sover jeg med vanlig bind, og håndduk. Våkner opp med at bindet mitt er helt vått. Og håndduken er nesten helt mensa ned. Må jo ha mensenproblemer! Og det stopper jo aldri og har vart i flere dager! Hva skal jeg gjøre? Er det vanlig? Slipper man mensen hvis man går på piller

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 15 år og har mensen. Trudde før at jeg hadde mensen fordi det kom litt brunt i trusa i ca 2 dager. Men et halvt år senere: Jeg hadde mensen også forrige uke med bare litt brunt i trusa. Og har ikke hatt mensen på flere måneder. Men de siste dagene har vært forferdelig!! Jeg våknet opp med litt rødt i trusa. Drar på skolen med bind og blør i gjennom. Bytter bind og bukse. Når jeg kommer hjem er det også masse blod! Så dusjer. Ut over dagen blør jeg i gjennom en gang til.. Prøver meg på tampong og ender opp med at den er full etter en time. Og må bytte hele tiden og blør i gjennom. Har medium tampong. Skal dusje på kvelden fordi jeg føler meg ekkel. Og da fosser det ut når jeg skal inni dusjen. På natten sover jeg med vanlig bind, og håndduk. Våkner opp med at bindet mitt er helt vått. Og håndduken er nesten helt mensa ned. Må jo ha mensenproblemer! Og det stopper jo aldri og har vart i flere dager! Hva skal jeg gjøre? Er det vanlig? Slipper man mensen hvis man går på piller

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til ung.no!

Jeg skjønner at dette er problematisk siden du blør såpass mye når du har mensen. Du har ikke hatt "ordentlig" mensen på flere måneder sier du og det kan være grunnen til at det er mye denne gangen. Jeg vil anbefale deg å se hvordan det blir neste gang du får mensen for å se om du da blør like mye. I tilfelle du gjør det, vil jeg anbefale deg å snakke med legen din, selv om det jo ikke er så mye å gjøre med dette. Men du spør om du slipper mensen om du bruker p-piller? Det er riktig at blødningene kan bli mindre og at du kan få blødningskontroll ( du vet når blødningene kommer) ved at du bruker p-piller, så det kan være vel verdt å prøve om du fortsetter å ha sterke blødninger. T opp dette med legen din ,-som er den som kan skrive ut resept på p-piller til deg siden du er under 16 år.

Håper dette er til hjelp for deg. Jeg legger ved noen artikler om mensen om du har interesse av å lese.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Du kan utsette "mensen" med hormonell prevensjon

Truser på ei snor (colourbox.com)

Noen ganger passer det ikke å få en blødning. Eller kanskje du bare ikke ønsker å ha blødning så ofte. Her finner du oppskrift på hvordan du kan utsette og få færre blødninger med hormonell prevensjon.

Les mer

Alt om bind, tampong og menskopp

Tampong (colourbox.com)

Lurer du på hva du skal bruke og hvordan du skal bruke det? Her finner du nyttige råd.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet