Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Jeg har enda ikke fått mensen! Har hatt utflod i nesten 2 år nå.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en aktiv jente på 15 år (blir 16 i 2018 i november) og spiller masse fotball på fritiden! Før gikk jeg også på håndaball. Jeg begynte å komme i puperteten i 7./8. klasse. Har ganske stor pupper, og er 1.68 m høy. Vokser enda litt (en teori er at det har noe å gjøre med cøliakien min, og at jeg ikke vokste mye da jeg var i 2/3 års alderen). Likevell, jeg har enda ikke fått mensen! Har hatt utflod i nesten 2 år nå, men enda ikke mensen! Begynner å bli småbekymra! Hvet den sikkert kommer, men hva kan være grunnen om den aldri kommer? Det skjer jo med noen...

Besvart 13.01.2018 06:40
 

Svar
Hei jente 15 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det er så bra at du er så aktiv og at cøliakien er diagnostisert, slik at du vokser og utvikler deg. 
Det er svært, svært sjelden at jenter ikke får menstruasjon. Da vil det være andre tegn som også skulle tilsi at noe ikke er som det skal. 
Hele puberteten kan ta opptil 6 år. I og med at du kom i puberteten i 7. - 8.klasse, vil det enda ta litt tid før du er ferdig utviklet.
Hvis du ikke har fått mens når du nærmer deg 16 år, kan du snakke med fastlegen din for en vurdering. Legen vil vurdere hvor langt du er kommet i puberteten og vil kanskje få tatt en blodprøve. I og med at du har hatt utflod så lenge allerede, kan du slappe helt av. Prøv å ikke bekymre deg eller tenke på dette. Menstruasjonen vil komme når kroppen er klar for det. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når kommer mensen første gang?

Jente tenker (colourbox.com)

Lurer du på når DU skal få mensen første gang? Det er ikke mulig å forutsi. Noen tegn kan allikevel fortelle deg noe om at den snart kommer igang. Les mer her om slike tegn og om andre ting om mensen du kanskskje har lurt på.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet