Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om jeg har PMS. Hømøret mitt går så opp og ned før mensen, jeg sliter med søvn, hodepine, mye lei meg, dårlig selvtelitt og mye vondt i magen

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg en jente på 16år. Jeg lurer på om jeg har PMS. Hømøret mitt går så opp og ned før mensen, jeg sliter med søvn, hodepine, mye lei meg, dårlig selvtelitt og mye vondt i magen. Jeg leste litt om dette med PMS og det sto de som hadde astma og allergi får sånne syntomer. Jeg har astma og allergi,så jeg vet ikke helt om jeg kan ha det. Alle symtomene stemmer. Hilsen en anonym jente❤️

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Det er vanlig med humørsvingninger i dagene før mensen kommer og noen er mer plaget enn andre. Det kan godt være at du har PMS ut fra de symptomene du beskriver. Det finnes en del "kjerringråd" som kan være til hjelp for deg, f.eks trim og mosjon da det løser opp muskel spenninger i kroppen. Og det finnes også medikamenter som kan hjelpe.

Jeg vil anbefale deg en time hos legen din for å få mer klarhet i om du kan ha PMS i så sterk grad at du trenger behandling.

Jeg legger ved noen artikler det kan være nyttig for deg å lese!

God påske!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mensen
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mensen