Hopp til hovedinnholdet

Brun utflod/mensen

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg hadde mensen i sånn 6 dager ish det var hvertfall da det kom blod, og etter det har det kommet brunt utflod eller brunt blod jeg vet ikke hva det er, men det har hvertfall vart sånn i 7 dager nå. Er det normalt?? Jeg har aldri opplevd å ha brunt utflod så lenge før, og det klør ikke eller noe. Å i dag lå det to brune frø i trusen min, det er jo ikke sikkert det er noe som kommer fra kjeden menmen. Men er detter noe gale? Svar fort

Besvart 16.05.2018 22:26
 

Svar
Hei

Det du skriver om er normalt. Blod blir brun/svart i fargen etterhvert, når det er en stund siden blodet kom fra blodårene. Det har du kanskje sett på huden også hvis du skader deg. Blod er rødt og frisk med en gang det kommer ut og så blir det brun/svart i fargen etterhvert når det kommer i kontakt med luft. Blod blandet med utflod kan bli gulbrunsvart.

Når man blør bare litt så rekker blodet å bli brun/svart før det kommer ut.

De første årene man har mensen er det normalt at denne er uregelmessig. Det kan gå alt fra flere måneder mellom hver gang, til bare et par uker. Mengde og hvor lenge det varer, vil også variere. Hvis du føler deg frisk så er dette neppe noe å bekymre seg over. Hvis du føler deg i dårlig form bør du bli undersøkt av lege. Noen får infeksjon i underlivet. Men da har en gjerne smerter i underlivet og feber. Det er viktig å vaske seg godt i underlivet daglig når man har mensen for å holde underlivet rent og friskt. Se også vedlagte artikler.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du ikke fått mensen ennå? Eller kommer den hver måned nå, regelmessig eller ikke? Er det ok, eller er det en plage hver gang? Mensen vil komme i 35-40 år av en kvinnes liv, så det er viktig å prøve å leve godt med den.

Les mer

”Jenteplager” – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Jente har smerter (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet