Hopp til hovedinnholdet

Er dette nære pedofili eller er det ikke så farlig?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Helo, jeg er en jente på 15, født i 2002 men ser på meg selv og blir sett på som ganske moden eller voksen for alderen. Ihvertfall.. jeg var på en leir i sommer og møtte denne veldig fine gutten som også var ganske voksen i hode, født i 2005, så han er 13:/. Vi snakket og fikk gnisten. Når vi kom hjem fra leiren har vi fortsatt kontakt men jeg fant ut at han holdte på eller var sammen ish med en jente på hans alder men han sa at han ikke klarte å slutte å tenke på meg og jeg føler det akkuratt samme men det er bare litt rart for han starter på ungdomskolen og jeg starter på videregående. Vi bestemte oss for å møtes og vi faen meg kyssa!! Er dette nære pedofili eller er det ikke så farlig. Jeg skjønner ingenting

Besvart 10.08.2018 17:29
 

Svar
Hei jente 15 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det hender man møter noen som man får gnisten med, og som er vanskelig å la være å tenke på, slik som du opplever. Det du opplever er ikke pedofili. 
Men 3 års aldersforskjell er mye i den alderen dere er i nå. Han er akkurat ferdig med barneskolen og du med ungdomsskolen. Dere er på helt forskjellige nivå i både fysisk, tankemessig og sosial utvikling. Han er sannsynligvis i begynnelsen av puberteten mens du kanskje snart er ferdig. Du resonnerer og tenker helt annerledes enn han, du forstår mye mer og du er mye mer moden tankemessig. Han holder kanskje på med dataspill, idrett/fotball med jevnaldrende, ser serier og filmer som du ikke er interessert i, og du er med jevnaldrende venninner som er opptatt av helt andre ting enn 13 årige gutter. 
Kan det være at det du opplever med denne gutten også preges av spenningen med at det er litt tabu? Spenning har en tendens til å gi ekstra rush av følelser. 
Kan det være at det beste for deg/dere er at dere tar en pause fra å møtes og at dere konsentrerer dere om venner på deres egen alder? Snart begynner skolen og dere skal i gang på hver deres nye skole og vil møte jevnaldrende,  mange nye mennesker. Det vil ta tankene bort fra denne gutten. 
Du kan snakke med helsesøster på helsestasjon for ungdom om dette. Du kan også snakke med helsesøster på skolen når den begynner igjen.  


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt! 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet