Hopp til hovedinnholdet

Slutter puppene og vokse eller forme seg når man er 16 år?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vet ikke om spm passer i denne kategorien men prøver likevel. Som du ser er jeg 16 år, slutter puppene og vokse eller forme seg da? Fordi jeg er så flau over puppene mine. Den ene er nesten dobbelt så stor som den andre. Og jeg er redd det kan være noe annet som Er galt. Fordi den ene som er stor er stygg i tilegg. For den henger sånn. Den EE slapp og har så vidt en nippel engang. Og den ser ut som puppen til en 80 åring. Mens den andre er litt spiss som ofte puppene er til ungdommer. Den har fortsatt ikke nippel men den henger ikke like mye som den største. Jeg er virkelig flau over puppene mine for de ser så forferdelig ut. Er dette noe som kan forandre seg eller er jeg bare dømt til å få stygge pupper? Og kan det være noe kreft eller svulst som gjør at den andre er så mye større og henger sånn?

Besvart 10.08.2018 17:42
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det kommer an på når tid du kom i puberteten om puppene dine er ferdig utvokste. 
For å få en ordentlig vurdering kan du snakke med fastlegen din om dette. I og med at du er 16 år, er du helseretsslig myndig og du trenger ikke snakke med foreldrene/de foresatte om at du skal snakke med legem, hvis du ikke vil det. 
Når du kommer til legen kan du vise legen utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og eventuelt svaret her. Da slipper du å forklare så mye. Legen vil vurdere hvor langt du er kommet i puberteten, og vurdere puppene, forskjellen på puppene og niplene. Hvis det er vanskelig, kan du snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom.
I den vedlagte artikkelen om pupper kan du lese mer. 
Mens du venter på hjelp kan du kjøpe bh som passer til den største puppen og så legge innlegg i den andre. Det finnes innlegg som er fylt med en slags gele som kan jevne ut forskjellen. 


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Er puppene mine normale?

Ulike pupper (colourbox.com)

Alle jenter får pupper. Noen får store, noen middels, andre får små.

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Smiler

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år skal kroppen utvikles fra et barn til en voksen, og i denne perioden er det normalt å føle på usikkerhet og å sammenligne seg med andre.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet