Hopp til hovedinnholdet

Sikler om natten

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, dette er kanskje ikke et veldig seriøst problem, men det irriterer meg sykt mye! Nesten hver kveld sikler jeg. Om morningen renner det spytt ut av munnen min, og det er suuper ekkelt. Jeg vet ikke hvorfor jeg gjør det, og derfor lurte jeg på om dere har noen tips til hvordan man kan slutte med det.

Besvart 04.09.2018 20:05
 

Svar
Hei

Jeg kan dessverre ikke gi deg tips til hvordan du kan slutte å sikle uten å undersøke deg. Det at du sikler handler kanskje om sovestillingen din? Når vi sover slapper musklene av. Da blir gjerne munnen litt åpen og spyttet i munnen renner ut. 

Hvis du sikler både på dagtid og om natten kan det være en medisinsk forklaring på at du sikler. Noen har svelgvansker, muskelproblemer, tett nese eller andre problemer som er årsaken til sikling. Da hender det at det finnes behandling som hjelper. Snakk eventuelt med helsesøster på skolen eller fastlegen din om dette. Du kan eventuelt også nevne det for tannlegen din neste gang du er der. Kanskje tannlegen kan gi deg noen tips som hjelper?

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse