Hopp til hovedinnholdet

Når kommer mensen?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hallo! :) jeg er en jente på 13 og et halvt år som ikke har fått mensen enda. Jeg bare lurer på om du kan si om det er lenge til eller ikke til jeg får mensen ved å lese tegnene mine: Jeg har noen kviser (har hatt det før også) Jeg har noen ganger mye utflod, men har lest at det kan komme mye pga. trange bukser. Har hatt utflod siden 7. Ca og nå går jeg i 9. Har pupper og bh-en er kanskje i sånn 65A str. (Har sjekka med målebånd osv.) Har masse hår på underlivet, leggene og LITT i armhulene. Tror jeg har vokst litt mer i det siste. Virker sånn i hvert fall fordi jeg har blitt litt høyere enn noen av vennene mine. Noen ganger så lager det sånn lyd/ eller nesten som rumling i magen bare at det er lenger ned mot underlivet (Vet ikke om det bare er luft) Takk på forhånd:)

Besvart 14.09.2018 08:52
 

Svar
Hei

Det er helt umulig å si noe nøyaktig om når mensen kommer. Både utflod, større bryster og litt kviser er pubertetstegn som forteller at mensen er på vei. Men når den kommer er helt umulig å si. Plutselig en dag er den bare der. 


Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når kommer mensen første gang?

Jente tenker (colourbox.com)

Lurer du på når DU skal få mensen første gang? Det er ikke mulig å forutsi. Noen tegn kan allikevel fortelle deg noe om at den snart kommer igang. Les mer her om slike tegn og om andre ting om mensen du kanskskje har lurt på.

Les mer

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet