Hopp til hovedinnholdet

Null hårvekst under armene og tissen har ikke begynt å vokse

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 15 år blir 16 i begynnelsen av 2019. Helt i begynnelsen av 8 klasse begynte jeg å få hår og sånt på tissen men den begynte aldri å vokse. I slutten av 8klasse fikk jeg min første sædutløsning eller hva det heter. Men tissen min har endå ikke begynt å vokse og jeg har null hårvekst under armene, jeg vil IKKE snakke med foreldrene/vennene mine om dette.. hva kan jeg gjøre?

Besvart 04.10.2018 08:47
 

Svar
Hei

Så bra at du følger med på kroppen din og sjekker opp det du lurer på. Det er vanskelig å vite om du har forsinket pubertetsutvikling uten å undersøke deg.

Noen trenger medisinsk behandling for å komme skikkelig i gang med puberttsutviklingen. Du skriver at du har fått hår på tissen og sædutløsning. Det er tegn på at pubertetsutviklingen har startet. Mange gutter er ikke ferdig utviklet før i 17-18 års alderen. 

Snakk gjerne med helsesøster på skolen om dette. Helsesøster kan forklare deg om du bør oppsøke lege og bli undersøkt. Fastlegen din kan henvise deg til spesialist som kan mye om puberteten og medisinsk behandling for forsinket pubertetsutvikling. Helsesøster og fastlegen din kan mye om pubertetsutvikling og hva som er normalt.

Det er helt greit at du ikke vil snakke med foreldre og vener om dette nå. Hvis du trenger behandling så må foreldrene dine bli involvert etterhvert. Men du kan gjerne sjekket dette opp selv i første omgang. Se også vedlagte artikler.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Penisutvikling og penisstørrelse

Gutt på do (ung.no)

Når begynner den å vokse, og hvor stor skal den være? Du er ikke alene om å lure, så her får du svarene!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Gutter og puberteten

Gutt i boxeren (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 11 og 15 år starter det for gutter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet