Hopp til hovedinnholdet

Lysebrun utflod

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 13 år som lurer på 2 ting. Den første er at i de siste dagene har utfloden (tror jeg det er) min vært litt lysebrun, og jeg har hatt litt vondt i nederst av magen, og idag når jeg gikk på do var det svart i trusa... er det blod som er gammelt? Og har jeg da fått mensen? Den andre tingen jeg lurer på er at for 1 år siden ca på skolen skulle vi reise oss og da kjente jeg at jeg ble svimmel og det ble mørkere og mørkere. Det var heldigvis på slutten av timen og når timen var over sa vennene mine at jeg var helt bleik i ansiktet. Leppene mine var helt hvite.. dette har ikke skjedd før og det har ikke skjedd mer. Lurer bare på om dere vet hva det kanskje var? På forhånd, takk for svar.

Besvart 08.11.2018 20:26
 

Svar
Hei

Du har nok fått mensen. Hvis det er lite blod blir fargen brun eller svart. Etterhvert vil du nok blø mer når du har mensen. 

Det høres ut som du holdt på å besvime av for et år siden. Det er ikke farlig. Før man besvimer kan man bli svimmel og bliek. Det kan skje hvis man reiser seg raskt opp, sterke synsinntrykk, høy temperatur, synsintrykk eller sterke lukter.

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om hva mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig?

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Utflod - til glede og bekymring

Undertøy på tørkesnor (colourbox.com)

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Forandring i utfloden kan være et tegn på en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden eller sykdom.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet