Hopp til hovedinnholdet

Er det noe i veien med testiklene mine ?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har lenge vært usikker på om det er noe feil med testiklene mine, den ene er ca som en klinkekule, men den andre er mye mindre. Jeg har også hørt at de skal være runde, men mine er ikke runde men avlange liksom Er det farlig?

Besvart 09.11.2018 11:02
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Fint at du spør !
Mange er usikre på hvordan testiklene skal kjennes og være. Siden du er i puberteten kan de også endre seg noe fremover. 
Det er helt normalt at det kan være ulik størrelse på testiklene, det er ganske vanlig at den høyre er litt større enn venstre. Videre at den ene henger litt lengre ned enn den andre. 

Det er når den ene blir øm, forandrer seg, eller du på annen måte opplever forandringer at en anbefaler ta kontakt med lege for sjekk. 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Underlivsundersøkelse for gutter

Underlivssjekk av gutter

Det er ikke bare jenter som gruer seg til første gangen de skal ta en underlivssjekk. Mange gutter synes det er flaut å vise den mest private kroppsdelen til en fremmed og venter i det lengste selv om de har noe de lurer på eller bekymrer seg for. Men frykt ikke: det er ikke så ille som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet