Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor får noen smerter av og til når de har mens?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har hatt mensen i snart et år, og jeg har bare fått smerter 2eller 3 ganger. Jeg leste litt på noe dere har lagt ut at andre heller ikke har fått det, men de var sånn 2 år gamle. Så jeg lurte på om dere har funnet noe svar på det, på hvorfor? Også vil jeg si at jeg er takknemlig for den lua jeg vant, med 'Mine Meloner"

Besvart 13.11.2018 16:43
 

Svar
Hei jente 13 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Så bra at du deltok og at du likte lua du vant! 
Det er noen som får mens smerter av og til, mens andre får mens smerter hver gang de har mens. Så fint at du bare har hatt smerter 2 eller 3 ganger. 
I den vedlagte artikkelen om mens smerter står det følgende; "Smertene som noen har skyldes antagelig en form for krampe eller sammentrekning i livmoren som utløses av hormoner. Det blir da litt lite oksygentilførsel til den muskelen som livmoren jo er, og dette kan kjennes som smerte. For de fleste som har mensplager vil disse være borte etter et par dager. Da kan du kjenne deg ekstra kvikk og glad i stedet."

Jeg håper dette er svar på det du lurte på. Hvis jeg har misforstått spørsmålet, må du skrive tilbake til oss her på ung.no

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig, eller kanskje lurer du på noe om farge eller lukt eller hva menstruasjonssyklus betyr?

Les mer

Menstruasjonssmerter

Jente holder seg for magen (colourbox.com)

Smertefull menstruasjon er ganske vanlig i tiden etter puberteten. Noen kjenner kun svake smerter i mage eller rygg rett før- eller samtidig med at mensen starter, mens andre er helt satt ut av sterke smerter, kvalme, oppblåsthet og slitenhet i flere dager.

Les mer

Alt om bind, tampong og menskopp

Tampong (colourbox.com)

Lurer du på hva du skal bruke og hvordan du skal bruke det? Her finner du nyttige råd.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet