Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor kommer ikke mensen?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Fikk mensen for første gang i april (var litt sent ute). Har hatt det regelmessig fram til juli. Men etter juli stoppet det helt, og jeg skjønner ikke hvorfor. Er IKKE gravid, spiser normalt, trener kanskje litt midre fordi jeg fikk idrettskade i august så har gått opp ett par kilo. Er ikke mer stresset enn vanlig, og har utflod så jeg vet ikke hvorfor d ikke kommer. Det er jo november nå så det er 4 måneder siden, begynner å bli bekymra. Hva skal jeg gjøre?!

Besvart 09.11.2018 14:46
 

Svar
Hei!

Siden du vet at du er gravid trenger du ikke bekymre deg. I starten med mensen kan det være slik. De første årene er det vanlig at mensen er uregelmessig, og det kan gå alt fra to uker til et par, tre måneder mellom mensenperiodene. Forstår at du lurer på hvorfor mensen ikke kommer siden du hadde den fra april til juli, men det er ikke farlig at den ikke kommer. Mest sannsynlig kommer den tilbake nå med det første siden du spiser normalt, trener mindre, har gått litt opp i vekt og ikke stresser spesielt.

.

Hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mensen - sånn er det

Bind (colourbox.com)

Har du spørsmål om hva mensen? Lurer du på hva mensen egentlig er, hvor mye blod som kommer eller hva det betyr at den er uregelmessig?

Les mer

Mensen har ikke kommet til tiden

Menstruasjonskalender (foto: ung.no)

Du kan irritere deg over at mensen kommer, men når den ikke kommer som den skal, kan du bli bekymret. Det kan være ulike grunner til at mensen ikke kommer til tiden.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Pubertet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om pubertet


Quiz: Hva vet du om vennskap?

Hvordan kan du være en god venn?